Bottennapp av Rotebro

Bottennapp av Rotebro

INNEBANDY Starten av 2017 var ett riktigt bottennappen för nykomlingarna Rotebro. Man fick se sig besegrade över Järfälla IBK i bottenmötet. Det blev tillslut 4-9.

Många gånger har vi hört talas om sexpoängsmatcher. I går var det verkligen en sådan för Sollentunalaget Rotebro, när man, på hemmaplan, tog emot jumbolaget Järfälla IBK.

Men den långa ledigheten hade tydligen satt sina spår i Rotebrospelarna. För när två perioder var färdigspelat låg laget under med 2-5.

Och värre skulle det bli.

För efter dryga två minuter av tredje hade man släppt in två mål. Därefter blev man frustrerade och hamnade vid tre tillfällen på rad i boxplay. Och när sedan Andreas Hagman fick två minuter för protest mot domslutet samt två plus tio minuter för osportsligt uppträdande satte gästerna spiken i kistan genom att göra både 2-8 och 2-9.

Rotebros nyförvärv till vårens omgångar, Charlie Parastatidis, såg till att putsa till siffrorna en aning. Först passade han fram Andreas Eldh. Sedan var det ombyta roller när man gjorde slutresultatet 4-9.
– Det känns såklart riktigt tungt såhär efter matchen. Vi spelar om 3 enormt viktiga poäng med tanke på serieläget, sade Rotebros lagkapten Ludvig Ellius till ibnytt.se efter matchen som också fick frågan varför Rotebro håller sig kvar i serien:

– För att vi ska lyckas kriga oss kvar i den här serien måste varenda spelare lyfta sig. Vi måste spela ett aggressivare och samtidigt mer disciplinerat försvar, ett högre bolltempo i anfallsspelet där vi även måste värdera våra lägen. Vi måste hitta tillbaka till den lagmaskin som Rotebro har haft under åren och som vi stundtals har visat under säsongen men som vi tyvärr inte har lyckats uppvisa under 3 perioder.

Rotebro IS IBK har inte vunnit sedan den 12 november och har, tillsammans med just Järfälla, släppt in flest mål i serien, 101 stycken.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera