Brottbys historiska skräll – vidare i Svenska Cupen

Brottbys historiska skräll – vidare i Svenska Cupen

FOTBOLL Svenska Cupens första omgång pågår för fullt. I går kom en av skrällarna – Division 4 klubben Brottby SK slog ut division 2-laget IFK Haninge med 4-2.
– Fantastiskt. Riktigt skönt då vi var underdog i denna matchen, säger Peiman Pahlevan som gjorde sista målet.

Det var en historisk matchen som utspelade sig på Össeby IP i gårkväll. Den lilla klubben Brottby SK, i norra Vallentuna kommun skulle för första gången i klubbens historia spela en Svenska Cupen-match. Det var IFK Haninge, som huserar i division 2, som stod för motståndet. Men Brottbygänget hade ingen rädsla för detta över huvudtaget.

Inledningen blev rena drömmen för den lilla klubben. I matchens första spelminut kom bollen ut på väsnterkanten till André Grésillon, som fick på en kanonträff och bollen satt i nätmaskorna i bortre gaveln.

Glädjen blev inte långvarig, för gästerna förde spelet och 1-1 kom helt rättvist. Detta resultat stod sig halvleken ut.
– Vi var ganska nöjda med resultatet, släppte in ett lite onödigt mål. Men vi hade matchen under kontroll och tycker det var jämnt. Kanske mer bollinnehav till dem. Så vi skulle bara köra på och följa gameplanen, sade Peiman Pahlevan om första halvleken.

Straffade dem fyra gånger

Något hände i alla fall i periodvilan med Brottby. För när kvarten hade spelats hade laget gjort både 2-1 och 3-1. Även om IFK Haninge lade i både fyran och femmans växel hjälpte detta inte mer än till en reducering. I stället skulle Brottbyforwarden Peiman Pahlevan få sista ordet, när han rundade målvakten och bredsidade in slutresultatet 4-2.
– Vi var lite underdog och visste att det skulle bli tufft. Vi höll oss till vår gameplan och straffade dem fyra gånger om, säger Pahlevan efter matchen.

Även huvudtränaren Navid Haque trodde knappt sina ögon, när 4-2-målet rullades in.
– Vad ska man säga, lite halvt overklig. Vi möter ett lag som leder sin division 2-serie. Jag hade sagt till grabbarna att vi skulle spela vårt spel och när matchen är slut ska vi vara nöjda med vad vi presterat, sade tränaren Navid Haque till lokaltidningen Vallentuna Nyheter.

 

 

 

Foto: Kenneth Andersson

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera