Carlsson till USA – och Frej Täby lånar ut målvakt

Carlsson till USA – och Frej Täby lånar ut målvakt

blogglogga-mike1

Fotboll. Det blir USA för Gabriel Carlsson – trots allt.

För ett par veckor sedan stor det klart att Gabriel Carlsson lämnar Täby FK för spel på college i USA (Florida, närmare bestämt) till hösten – trodde man.

Efter att ha besökt skolan, som enligt honom själv skall vara en riktig bra fotbollsskola med fantastiska faciliteter, ångrade han sig, skulle man kunna säga. Eller han var helt enkelt inte nöjd med boendet, bland annat. Men nu har ångrat sig – igen, mittfältaren drar till USA – trots allt.

– Jag har förhandlat till mig ett bättre boende, får mer pengar, säger huvudpersonen efter kvällens träning, den sista innan hemmamatchen mot Karlberg i morgon. Så i slutet av nästa vecka är tanken att flyttlasset skall gå av stapeln.

###

Täby FK:s damer tog en viktig 3-poängare i toppen utav division 1 norra på tisdagskvällen. Uppsala-laget Vaksala SK besegrades i omstarten med 2-0 på bortaplan. Visserligen är man kvar på fjärdeplatsen, men nu bara två poäng bakom serieledarna Gamla Upsala, som man för övrig spelar mot på söndag. Kan bli en riktig rysare!

###

Till sist: Frej Täby har idag offentliggjort att man inlett ett samarbete med division 2-klubben Sollentuna FF. Jonas Olsson, som inte gjort en enda minut i Superettan den här säsongen, kommer stå registrerad för båda Sollentuna och Frej Täby, vilket betyder att 21-åringen kommer kunna spelar matcher med båda.

– Samarbetet med Sollentuna gällande Jonas ser vi som en investering i vår framtid, säger tränare/sportchef Bartosz Grzelak till klubbens hemsida.

Frågan är: Vilken klubb kommer tjäna mest på detta så kallade “samarbete”, mån tro?

När det gäller AFC:s vänsterback, Alessandro Silva Pereira, är turerna fortfarande oklara. Känslan är denna: Vill AIK låna honom resten av säsongen blir det ingen affär, men pyntar ”Gnaget” upp slantar på bordet, då är det en helt annan ball game. AFC behöver verkligen, VERKLIGEN, alla försvarare de kan få nu, därför släpper man inte iväg någon om de inte får betalt.

Fortsättning följer…

Mikael Einarsson

Kommentarer

Kommentera