Dags för andra akten i kvalet till Hockeyettan

Dags för andra akten i kvalet till Hockeyettan

Ikväll vänder det. Halva serien i kvalet till Hockeyettan är avklarad och så här långt är det Nacka som satt sig i förarsätet. 

Att Nacka skulle vara obesegrade och stå på maximala 15 poäng var det nog inte många som tippat innan serien drog igång. Att Wings maskin skulle hacka så pass att man kände sig tvingade till en tränarförändring gick väl knappast heller att förutspå.

Att Tumba skulle ta hem det här eller att de skulle vara den enda utmanaren till Wings var det många som trodde däremot.  Att Tierp skulle fortsätta på den inslagna vinterväg man halkat fram på hela vintern utan segrar var det också många som förutspådde. Men tack och lov så funkar det inte att bara gå omkring och tro utan det är ju trots allt på isen det avgörs.

Det är ju därför vi sitter här och imponeras över Nackas insats, Tierps plötsliga förändring och allt allt som hänt där nere på isen. Det är ju det här som ät tjusningen med våran älskade sport ishockey. Den är och kommer att förbli oförutsägbar. Nästan alltid i alla fall.

I kväll rullar andra halvan igång och självklart så blir varje match viktigare och viktigare för varje omgång som spelas. Nu finns inga räddningsplankor kvar utan nu är det vinna eller försvinna som gäller. En förlust kan bli riktigt ödesdiger. För Nackas del gäller det bortamatch mot Rimbo. Ett Rimbo som kommer att göra allt för att ta sista chansen ikväll samtidigt som Nacka kan om inte säkra avancemang så skaffa sig ett par matchbollar.

Tumba spelar också en måstematch i eftermiddag när man beger sig till Bålsta. Om Tumba vill vara med och slåss även i fortsättningen så är det bara vinst som gäller. För Bålsta försvann nog allt hopp om spel i ettan senast när laget föll stort mot ett pånyttfött Wings.

I Märsta är det mycket som står på spel i kväll. Wings mot Tierp. Två lag som båda vill fortsätta spela i Hockeyettan kommande säsong. Kan Wings fortsätta och bygga vidare på segern från i onsdagskväll och kan de nya tränarna motivera spelarna att jobba lika hårt fortsättningsvis, ja då tror jag Wings vinner i kväll. Eller ska Tierp åter visa att uppvaknandet i kvalserien kan leda hela vägen till nytt kontrakt?

Frågorna är många medan svaren är få än så länge. Men redan ikväll tror jag att vi kan räta ut en del frågetecken. Just nu står lagen Wings, Tumba och Tierp i samma vägkorsning och sneglar på varandra i väntan på att ljuset ska slå om till grönt. Därefter så är det bara att släppa loss alla krafter i jakten på Nacka som gasat ifrån men som fortfarande finns inom räckhåll. För Rimbo som har en liten liten chans att ta sig vidare är det do or die i kväll medan Bålsta tyvärr bara får spela klart serien och försöka behålla äran och avsluta på ett fint sätt.

 

Kommentarer

Kommentera