Lundkvist klar för “Berget” – comeback mot Husby FF

Lundkvist klar för “Berget” – comeback mot Husby FF

FOTBOLL Förra året tränade han Vallentuna BK och hade lagt spelarkarriären på hyllan. Nu plockar Daniel Lundkvist, 39, ner sina dojjor och ska bidra med lite rutin till Enebybergs IF.
– När man känner att man kan tillföra i matchmoment tycker jag man ska göra det, säger Lundkvist till klubbens hemsida.

Vid 39 års ålder bruka de flesta fotbollsspelare tänka på att lägga skorna på hyllan. Daniel Lundkvist hade redan gjort detta och tanken var att det skulle bli första lediga sommaren på länge. Nu går han raka motsatsen. Tar ner fotbollsdojjorna – drar på sig den lila tröjan, som Enebybergs IF spelar i, och gör debut i matchen mot Husby FF.

–Jag har ju ”slutat” sen 2011 så det börjar bli lite Peter och Vargen. Men när man känner att man kan tillföra i matchmoment tycker jag man ska göra det och så länge någon annan än jag själv tycker jag kan tillföra så tar jag chansen. Sen vill jag nog tillägga att hade det inte varit just “Berget” så hade jag tagit min första ”lediga” sommar, säger Daniel Lundkvist som också vill vara med att bidra för laget både spel- och poängmässigt.
– Bollinnehav högre upp i banan, jag är rätt bolltrygg och sen ska man nog kräva att jag bidrar i poängspelet.

9 raka 2-1 förluster

39-åringen hade, innan intervjun gjordes med klubbens hemsida, fått en träning med laget och har fått en positiv bild av årets trupp.
– Första intrycket är ändå att det tycks vara en rätt homogen grupp med några tydliga pådrivare. Utav spelarna känner jag ju Josef Haddad och ur staben både Göthe och Göran. Sen förstås Roffe Håkansson. Bra gubbar alla tre och det brukar ju om inte annat spegla ambitionsnivån för föreningen, säger Lundkvist som minns sist han spelade i klubben.
– 1998, 20 år sen. Minns att vi hade 9 raka 2-1 förluster och sjukt mycket ”stolpe ut” och ett alldeles för bra lag för att åka ur division 2. Men personligen gjorde jag en fin säsong och sju seriemål.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Kenneth Andersson

Kommentarer

Kommentera