De tar över “Viggan” – flyttar upp junior

De tar över “Viggan” – flyttar upp junior

HOCKEYTVÅAN Viggans säsong var upp och ned. A-laget var ojämnt och J20 trillade ur J20 Elit. Nu gör man klart med nya tränare och skriver kontrakt med en juniorback.

Efter att Stefan Holm lämnat posten som A-lagstränare i “Viggan” för att ta över Spånga, även de i Division två, står det nu klart vilka som tar över. Håkan Strömberg och Tim Johansson-Bräck är lagets nya tränare skriver man på sin hemsida.

Erfarenhet från högsta nivå hos AIK

Håkan Strömberg har varit tränare och jobbat med hockey i 29 år. Han startade sin tränarkarriär redan som 16-åring i Järfälla HC. Sedan dess har han hunnit träna spelare från hockeyskolan till seniorlag i Järfälla HC, Väsby IK samt Spånga Hockey. Mellan 2010 och 2014 arbetade han heltid för just Spånga Hockey som sportansvarig och föreningskonsulent. I februari 2015 bytte han jobb och hamnade hos AIK. Där blev Håkan sportsligt ansvarig för AIK:s dam-, ungdoms- samt juniorlag.

Hos Viggan har var han sportansvarig tillsammans med sportgruppen under förra säsongen. Han var även med som assisterande tränare i A-laget vid sidan av Jörgen Hägg under säsongen 2014-2015 när laget avancerade till division 2.

Håkan har även varit en av TV-puckstränarna i Stockholm vid tre tillfällen: 2003, 2004 och 2014. Nu han en av tränarna för Upplands TV-puckslag som kommer att spela slutspel i höst.

Norrort, Djurgården och dubbel TV-pucksmästare

Den andra halvan av tränarkonstellationen heter Tim Johansson-Bräck. Han har sedan tidigare erfarenhet som ungdomsspelare i AIK och junior i Djurgården där han även fick debutera i SHL (dåvarande Elitserien) som 17-åring. Han är även en av 34 spelare som har vunnit TV-pucken två gånger. Efter junioråren spelade Tim som seniorspelare, två säsonger i Väsby IK (Division ett) och en säsong i Wings, även det i Division ett.

Tyvärr tog spelarkarriären stopp på grund av en skada. Säsongen 2015-2016 var Tim tillbaka inom hockeyn men då som assisterande tränare. Detta för Wings A-lag. Under samma säsong tog Tim sedermera över huvudansvaret för laget.

Junioren skriver A-lagskontrakt – ny juniortränare

Det rör sig även i juniorlagen. Men främst är det en juniorback som skrivit A-lagskontrakt. Filip Didenbäck är klar för A-laget permanent efter att ha fått debutera under fjolåret. Den senaste säsongen stod Filip, född –97, för imponerande 21 assist på 33 matcher i Viggans J20-Elit lag. Filip som fostrats i IFK Täby har tidigare gjort en säsong i Spångas J20 Elit-lag inklusive tre A-lagsmatcher.

Viggan skriver följande på sin hemsida: “Filip är en tung och orädd back som vi tror mycket på.”

Samtidigt så har även trotjänaren Christoffer Tumba bekräftat att han är klar för sin åttonde säsong i Viggan och icke att förglömma så har klubbens juniorlag gjort klart med en ny tränare i Mats Sundholm.

Kommentarer

Kommentera