DERBYDAGS: Botten mot toppen i div 3

DERBYDAGS: Botten mot toppen i div 3

DIV3/HERR Det är i två olika lägen norrortslagen befinner sig i. Enebyeberg i botten och Täby FK i toppen. Därför är detta derbymötet av yttersta vikt för båda lagen. 

Täby FK kan slå undan fötterna på Enebyberg, vilket Enebyberg kan göra för Täby också. För vid seger för hemmalaget skulle innebära att gästerna kan förlora serieledningen.
– Alltid kul att spela derbymatcher. Även om vi är i olika delar av tabellen så brukar derbyn ha andra förutsättningar med mycket kamp. Räknar med det även denna match då båda lagen har mycket att spela för. Vill också ha revansch för den tunga förlusten på övertid i våras, säger Enebybergs lagkapten John Johansson till klubbens hemsida.

Förra helgen, då man åkte hem med en 8-0 förlust mot Enköping, betydde att man har nu fem poäng upp till en kvalplats för att stanna i division 3.
– Vi gick igenom matchen tidigt i veckan och alla var överens om att lördagens prestation inte ska få hända, brister helt i inställningen till matchen. Möter ett väldigt bra Enköping men att förlora med 8-0 är inte okej, säger Johansson.

Täby FK har det mer gynnsamt än ”Berget”. Men har Enköping SK FK flåsande i nacken om serieledningen – bara målskillnad skiljer lagen mellan. Därför kan derbymatchen bli av yttersta vikt för Täbygänget.
– Alltid kul med lokalderby, sägs att Enebybergs matta är finkammad och hörde även att det ska bli 25 grader och sol så förutsättningarna är riktigt fina. Annars bara en lika vanlig och viktig match som alltid, vi går alltid för vinst, säger William Ptric till klubbens hemsida, som även gjorde segermålet senaste dessa lagen drabbade samman.
– En stökig inledning med insläppt mål efter bara några sekunder. Enebyberg hade en tydlig matchplan och stod lågt. Det gjorde det svårt för oss men där vi hade ett väldigt stort tryck i slutet av matchen. Det var ett knä faktiskt, skönaste segern i år, säger Ptric men höjer en varningens finger att inställningen måste finns där och det inte bara är att ställa ut skorna.
– Verkligen inte! Vi hade det tufft mot Enebyberg sist och det är ett derby, allt kan hända!

Matchen har avspark 14:00 den 9 september.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera