Derbyförlust för SDE på Hovet

Derbyförlust för SDE på Hovet

SDHL Det vankades under lördagen Stockholmsderby i SDHL. Det var SDE’s damer som gästade Djurgården på Hovet. Det slutade med förlust för norrortslaget.

På förhand så fick hemmalaget Djurgården finna sig i att ses som favoriter inför det här Stockholmsderbyt i SDHL. Bland annat efter vinsten med 3-0 i Enebyberg tidigare i höstas. Gästerna SDE befinner sig på sista plats i tabellen med endast en inspelad poäng, det vill säga man gick in för att ta säsongens första trepoängare på Hovet idag.

Uppförsbacke från start

Det dröjde endast 1.42 innan Djurgårdens Frida Ekdahl kunde sätta 1-0 bakom SDE’s burväktare Klara Peslarova med sitt första mål för säsongen assisterad av Sarah Åberg och Lisa Mattsson. Det var en första period som präglades av hemmalagets spelövertag medans gästerna fick fokusera på att slå ifrån sig och freda det egna målet. Djurgården lyckades även utöka sin ledning i första perioden och 2-0 kom efter 13.3o genom Julia Östlund assisterad av Solveig Neunzert och Josefine Jakobsen.

Tätt och fysiskt

I den andra perioden så ökade intensiteten ytterligare och det fysiska spelet präglade matchen. I mellanakten lyste derbykänslorna verkligen inte med sin frånvaro. Det smällde i sargen titt som tätt, närkamperna blev tätare och spelet blev ännu mer fysiskt där bortalaget gick i bräschen. SDE kom allt närmare en reducering men den andra perioden slutar mållös och Djurgården har fortsatt ledningen med 2-0 inför den tredje perioden.

SDE kommer nära…

… Men tyvärr inte mycket mer. Med ett topplag mot ett bottenlag som jagar sin första trepoängare så förväntades lite andra siffror än 2-0 men ett vilt kämpande bortalag gjorde sitt för att hålla nere sifforna. Fortsatt tätt och SDE kryper allt närmre Djurgården. Efter att Djurgården under matchens gång nästan kunnat spela av den tidigt efter ett antal bra chanser över totalt 60 minuter så sätter SDE till slut en reducering genom Helvi Teivaala till 2-1 utan assist.

Derby imorgon igen

Redan imorgon, söndag, så väntar derby för SDE och då gästar man AIK på Ulriksdals IP och man får hoppas på säsongens första trepoängare då istället. Vi får även se SDE’s Sofia Reideborn, Cornelia Lundberg och Mikaela Ahlstrand återvända till sin tidigare hemmahall.

Djurgården-SDE HF

2-1 (2-0, 0-0, 0-1)

Skott: 27-10

//Svante Störlinge

Svante@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera