Derbyseger gav playoffplats

Derbyseger gav playoffplats

HOCKEYETTAN: När det som mest behövdes stod Sollentuna upp och inget derbyspöke i värden kunde stoppa laget från att vinna i Pinbackshallen ikväll 

Gästande Sollentuna inledde klart bäst när laget gästade Pinbackshallen och Wings på söndagseftermiddagen. Ledningsmålet kom redan efter fyra minuters spel genom lagkapternen Kim Brändström och det var helt rättvist. Wings svarade dock dryga minuten senare när Pontus Andersson helt fri från mittzonen iskallt lag pucken mellan benen och 1-1. Resultatet stod sig perioden ut.

Wings utvisningar blev ödesdigra 

Derby och heta känslor när Sollentuna säkrade en playoffplats. Foto Bosse Andersson

Den andra perioden gick helt i gästernas tecken. Mycket tack vare att Wings drog på sig alldeles för många utvisningar varav ett matchstraff 5+game. 1-2 kom i powerplay och även om hemmalaget försvarade sig med den äran så kom till slut även 1-3. Perioden klart till Sollentuna.

I den tredje väntade vi på en offensiv från hemmalaget men istället var det Sollentuna som styrde spelet och hade inga större problem att freda sig. 9,33 in i perioden kom sedan 1-4 och allting talade för en Sollentunaseger. Wings gav dock aldrig upp och 2-4 kom med nio minuter kvar.

Nu väntar playoffkval 

Wings försökte men det var Sollentuna som kontrollerade matchen och man höll undan och vinner med 2-4. Ett rättvist resultat då Sollentuna genomgående var det bättre laget i kväll. Nu väntar playoffkval för Sollentuna och där ställs man mot Örnsköldsvik i bäst av tre matcher. För Wings del var det här säsongens sista match.

Vallentuna gjorde vad dem kunde och vann enkelt mot tabelljumbon Tumba med 5-0 men det hjälpte föga då man hade behövt en hjälpande hand av Wings i kväll. Därmed gör Vallentuna Wings sällskap då säsongen är över även för Vallentuna.

Matchfakta 

Wings-Sollentuna 2-4 (1-1, 0-2, 1-1)

Målskyttar Wings. Pontus Andersson, Alexander Lööv,

Målskyttar Sollentuna. Kim Brändström, Manfred Ehelers, Elias Lindskog, Alfred Wredh.

Skotten 17-46

Publik 234 Pinbackshallen Märsta.

 

Vallentuna-IFK Tumba 5-0 (2-0, 1-0, 2-0)

Målskyttar Vallentuna. Rasmus Holmén 2, Christopher Lundqvist, Razmuz Waxin-Engback, Marcus Andersson

Skott 44-28

Publik 302 Vallentuna Ishall

 

Bosse Andersson 

Foto Bosse Andersson 

bosse@norrortssporten.se 

Kommentarer

Kommentera