Det våras för Elitettan Bollstanäs SK

Det våras för Elitettan Bollstanäs SK

FOTBOLL Suveräna seriesegrarna Bollstanäs SK knöt under lördagen ihop seriespelet med en hemmamatch mot tredjeplacerade Rimbo IF. De kan titta tillbaka på säsongen bestående av en uppsjö av segrar – enbart ett kryss som en liten plump i protokollet. Förutsättningarna för en välspelad och chansrik match fanns definitivt på förhand. Publiken som dök upp på Bollstanäs IP denna fina lördag i höstens tecken skulle inte bli besvikna, där det blev 1-0 till BSK.

Tabellmässigt kunde drabbningen ses som en toppmatch då ettan mot trean stod på varsin planhalva när domaren blåste igång matchen. Med tanke på Bollstanäs fullständiga dominans i årets serie var ändå förutsättningarna glasklara. Allt annat än en hemmaseger skulle ses som en överraskning.

Matchen börjar i ett furiöst tempo där båda lagen vill anfalla och visar direkt att matchen inte bara ska “spelas av”. Redan i matchminut tre får Rimbo den första riktigt heta chansen, ett rungande skott som tar i målramen. Olyckligtvis, för Rimbos del, väckte det hemmalaget som tar sig i kragen och bara några minuter senare efter en riktigt bra genombrottslöpning och inspel, tar hemmalaget ledningen genom Isabelle Navrén som slår in bollen i det vidöppna målet.

Resterande delen av halvleken fortsätter i högt tempo där Rimbo står upp riktigt bra mot de tekniskt överlägsna Bollstanässpelarna, och chanser saknades inte för de båda lagen men där halvtidsresultat 1-0 ändå speglade matchbilden.

Stolpe/ribban räddade BSK från oavgjort

I andra halvlek var förväntningarna att Bollstanäs skulle växla upp, som de gjort i många andra matcher den här säsongen och chanser att avgöra saknas inte. Rimbos målvakt Amanda Andersson storspelade och var en stor anledning till att Bollstanäs till slut bara gjorde ett mål. Men, när matchen ska summeras måste Bollstanäs tacka högre makter för att inte säsongens andra poängtapp skulle vara ett faktum. Under halvleken lyckades Rimbo träffa både stolpe och ribba och det är ett under att matchen slutar 1-0. Båda lagen kan tacka sina duktiga målvakter, då matchen mycket väl kunde slutat 3-3.

Rimbo har nu spelat färdigt för 2018 och hamnar på en finfin topplacering. För Bollstanäs del väntar däremot nu helt avgörande kvalmatcher mot Morön BK. Liknande kvalmatcher misslyckades Bollstanäs att vinna förra säsongen och det ska bli oerhört intressant att se om de tagit med sig läropengar från förra året och kan lyckas att ta steget upp i Elitettan till våren 2019.

publicerat 2018-10-07

/Daniel Bergholm

Kommentarer

Kommentera