Uppdukat för dramatik

Uppdukat för dramatik

HÄGERNÄSHALLEN. Viggbyholms IK Hockey lyckades inte ta sin elfte raka hemmaseger. Nynäshamn vann efter straffdramatik. Resultatet gör att kvalet till ettan fortfarande är en öppen fråga.
– Det är såhär det ska vara, säger Stefan Holm, tränare i Viggbyholm.

Det var som uppdukat för att fira ett kommande kval för Viggbyholms IK Hockey. Men någonstans kom detta av sig.

Slarviga passningar och oskärpa över lag gav gästerna Nynäshamn IK chansen att vinna matchen.

Man tog också ledningen med 1-0 efter en dundertabbe av Viggan i uppspelsfasen. Gästerna hade chansen att gå till periodvila med en 2-0 ledningen när man fick ett straffslag i slutet av den.

Skärmavbild 2016-02-24 kl. 08.24.49
FOTO: skärmdump från swehockey.se

Viggans målvakt, Viktor Idoff-Sjöberg, gjorde inga misstag och räddade den.

Straffdramatik
Ludvig Wiita-Adamsson, som ligger i toppen av poängligan, gav hemmalaget hoppet tillbaka att säkra kvalplatsen efter att ha gjort 1-1 i mitten av andra perioden.

Men efter en mållös tredje period och sudden death fick matchen avgöras på straffar. Där drog gästerna det vinnande strået och plockade hem bonuspoängen.
– En dålig första period lyckades vi ryka upp oss. Men i sista är det ett ställningskrig, där båda lagen har mycket att spela för, vilket gör att matchen går till straffar, säger Stefan Holm, Viggbyholms tränare.

Ett mål bortdömt för er. Vad säger du om det?
– Jag kan inte se det från min position. Men spelarna som var runt omkring tycker han drar in pucken i mål. Domare gör också tecknet för mål först, men konfererar med sina linjemän som tydligen har en annan uppfattning.

Vad tar du med dig?
– Att vi kommer tillbaka i matchen och skapar en del chanser. Vi är fortfarande i förarsätet och har allt i egna händer.

I sista omgången, som spelas på fredag, möter Viggan jumbolaget Norrtälje IK på bortaplan medan Värmdö HC, på hemmaplan, tar sig an Spånga IS.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
Twitter: @Norrortssporten

Kommentarer

Kommentera