Effektivt Täby FC vann med tennissiffror

Effektivt Täby FC vann med tennissiffror

SSL/SLUTSPEL Det var laddat för dramatik i kvartsfinal 2 mellan Täby FC och Endre, på Endres hemmaplan. Men när slutsignalen gick så blev resultatet något helt annat – 6-1 till Täby FC, som nu har 2-0 i matcher.
–Vårt mål har hela tiden varit att vinna med 3-0 i matcher, säger Täbys tränare Lars Jedheim.

Det var full fart från första nedsläpp, mellan Täby FC och Endre IF, i kvartsfinal 2 på Gotland. Denna farten blev gynnsam för Täby som efter drygt fyra minuter satte första målet, genom Ranja Varli.

Och innan första perioden var över hade även Täbys lagkapten Jennifer Stålhult skrivit in sig i målprotokollet, genom att göra 2-0.

Farten var lika hög som första perioden. Men när Julia Croneld, satte sitt fjärde mål i denna kvartsfinalserien, verkade luften gå ur en aning för hemmalaget.

När sedan Ranja Varli satte 4-0 i inledningen av tredje gick rullgardinen ner för Endre. Även om Stina Ander lyckades spräcka täbykeepern, Alexanadra Durlings målnolla, var uppförsbacken för brant.

Vann välförtjänt

Täbyforwarden Sara Attermo satte slutresultatet 6-1 i tom kasse och nu har Täby FC chansen att stänga matchserien, på hemmaplan, när man leder med 2-0 i matcher.

– Vi gjorde en mycket bra och stabil match och vann välförtjänt så känslan är bra inför tisdag, säger Täbytränaren Lars Jedheim till klubbens hemsida efter 6-1 segern och passar på att ge sin kommentar inför tredje matchen som spelas under tisdagskvällen, i Tibblehallen.

– Vårt mål har hela tiden varit att vinna med 3-0 i matcher så vi kan möta Kais Mora (som också leder sin matchserie mot IK Sirius med 2-0 i matcher) i semi, utvilade, till skillnad från förra året. Så vi kommer göra allt som krävs för att avgöra på tisdag.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
Foto: Arkiv/Timo Peter Grönlund/TPG

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera