Efter debuten – Väsbytalangen får fortsatt förtroende

Efter debuten – Väsbytalangen får fortsatt förtroende

ISHOCKEY  I våras fick Väsbytalangen chansen att spela till sig en tröja på allvar. Med debuten avklarad får han nu fortsatt förtroende inför nästa säsong

Efter en säsong där han snittat strax över en poäng per match belönades forwarden med ett A-lagskontrakt under våren. I slutet på AllEttan kom sedermera debuten för den 19-årige Väsbyforwarden. Nu står det klart att han får fortsatt förtroende i Vilundahallen och blir nästa pusselbit i “Vilda Väsbys” lagbygge inför säsongen 2018/2019.

Får fortsatt förtroende efter debuten

Tobias Hilmerstam får alltså chansen att bygga vidare på de fem matcherna han gjorde i Väsbys gröna tröja den gångna säsongen. Han har gjort 146 matcher som junior i klubben och 27 av dessa kom i J20-laget förra säsongen vilket resulterade i 29 poäng innan säsongen tog slut i AllEttan även där. “Tobbe” inledde alltså hockeykarriären i AIK men har sedan bytet till Väsby varit klubben trogen med ett undantag då han hjälpte Bromma-klubben Göta/Tranebergs J20-lag upp i J20 Elit i slutet av säsongen 16/17. Nu hoppas alltså Tom Tärnström och Viktor Tuurula att han ska ta nästa steg i utvecklingen i klubbens seniorverksamhet.

“Nu står det klart att Tobias fortsätter i A-laget även över säsongen 2018/2019. Med en hård och väl utförd barmarksträningen i benen räknar vi med att Tobias kommer att växa in ordentligt i seniorkostymen den kommande säsongen”, skriver klubben på sin hemsida.

Väsbytalangen inte ensam

Den unge forwarden är inte ensam om att ha presenterats som en av klubbens pusselbitar inför nästa säsong. Nu i veckan presenterades ytterligare ett par spelare inför hösten. Då stod det alltså klart att Jesper Kemi kritat på för spel i Väsbytröjan, detta tillsammans med återvändande Christian Holmblad. Den sistnämnde lämnade ju Väsby i våras för chansen att prova på spel i HockeyAllsvenskan och IK Pantern men kryddar alltså kommande säsongs trupp med HockeyAllsvensk rutin istället.

Svante Störlinge 
svante@norrortssporten.se

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa

Kommentarer

Kommentera