Efter degraderingen – nystart för Enebybergs IF

Efter degraderingen – nystart för Enebybergs IF

FOTBOLL Enebybergs IF:s förra säsong var mer eller mindre en flopp. Bara fyra segrar på 22 matcher gjorde att man degraderades till division 4. Vägen tillbaka till division 3 har redan påbörjats.
– Vi såg tidigt att vi behövde skapa stabilitet i truppen inför 2018, vilket vi gjorde redan i december, säger Peter Göthe, som är huvudtränare tillika sportchef i klubben.

Den 1 oktober 2017 stod det klart att Enebybergs IF degraderades till division 4. En besvikelse så klart. Men det var inte i slutet av förra säsongen som problemen började, utan man hade genomgående svårt att få till sitt spel och förlusterna avlöste varann, fyra stycken på de fem första omgångarna.
– Vi hade ju enorma problem med spelare primärt förra våren vilket ledde till att vi endast tog 3 poäng medan vi började få ordning på saker och ting i samband med sommaren och då också tog 14 poäng på hösten, säger tränaren Peter Göthe och tillägger att man jobbat för att få struktur och stabilitet i laget till kommande säsong.

– Vi såg tidigt att vi behövde skapa stabilitet i truppen inför 2018 vilket vi gjorde redan i december och inte hålla på med en massa ”provtränande” killar ända in i seriestart. Bristande organisation och problem på målvaktssidan är också sådant vi fått ordning på till i år så vi är mycket bättre rustade nu inför 2018.

Hur tycker du försäsongen sett ut?

– Försäsongen har varit väldigt bra på många sätt, mindre bra på andra. Vi har fått ihop en bred och mycket bra trupp som tränat stenhårt sedan årsskiftet. 3-4 pass per vecka med en mycket hög träningsnärvaro. Tyvärr har vår konstgräsplan i år inte varit bra så det har varit svårt att ställa krav på maxkvalitet i alla övningar men vi har gjort vårt bästa utifrån förutsättningarna.

Enebyberg har till i år breddat truppen en hel del, där flera spelare från det egna ledet lyfts upp och får chansen att slåss om en plats i den startelva som ställs på planen den 7 april mot FC Järfälla.

– Vi har en större trupp där vi lyft upp 8 man från egna leden, väldigt duktiga juniorer där åtminstone 2-3 är med och slåss om startplatserna, säger Peter Göthe som även kryddat truppen med att plocka in spelare utifrån.
– Sedan har vi fått in spännande nyförvärv som Robin Knutsson från Värmland, Alexander Balsom från IK Frej och Salim Nasser från IFK Stocksund. Så vi har fått in såväl toppar som bredd att tillföra till stommen från 2017. Till det har vi trotjänare som spelat div 3 eller högre mellan 1- 10 år kvar i truppen.

“Snabbt ta oss tillbaka”

Men det är inte bara i truppen som förändringar har skett. Man har fått in nya röster i omklädningsrummet samt att Peter Göthe själv har satt sig på två stolar, huvudtränare och sportchef.
– Sedan måste jag självklart också nämna organisationen i form av Richard Folcker som ny assisterande tränare, Nisse Wiberg från IK Frej som lagledare tillsammans med våra trotjänare Göran på lagledarsidan och Janne som materialare.

Vad har ni för målsättning den här säsongen?
– Målsättningen, även om den är tuff, är att snabbt ta oss tillbaka där vi hör hemma dvs i div 3. Vi visade redan förra året att trots vår sistaplats så spelade vi jämt mot Täby ( 1-2 och 4-4) där vi tappade viktiga poäng sista minuten på övertid i bägge matcherna, vi slog Vallentuna borta (2-1) och borde vunnit även hemma (0-1) där vi gjorde ett mål som domaren tyvärr missade och där vi istället släppte in i princip enda målchansen Vallentuna hade sista 45 minuterna även det i slutminuterna. Vi satsar alltså, trots i stora delar ny konstellation på att vinna eller bli sämst tvåa.

Vem är favorit att vinna serien?
– Omöjligt att säga just nu vilket lag som kommer vinna serien. Vi vet att det finns några riktigt bra lag i form av Järfälla, Bele Barkarby, Spånga etc som alla har samma mål och ambition. Allt handlar bara om hur man får ihop manskapet nu de sista veckorna och hur man sedan lyckas hålla ihop det under hela våren och hösten. Tror dock att det blir en jämn topp i serien.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
Foto: Arkiv

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera