Efterlängtat SM-guld för Täby Badminton

Efterlängtat SM-guld för Täby Badminton

BADMINTON Det blev tillslut sång och dans för Täby Badminton. Efter ett “Golden Set” stod det klart att klubben tog SM-guldet, när man besegrade Fyrisfjädern i finalen.
– Vilken fantastisk säsong vi har haft och har, säger Täbys lagledare Kent Kotte till badminton.se.

Äntligen. Täby Badminton har gått och vänta sedan 2005 på att få lyfta SM-bucklan till skyarna. Men det var en dramatisk final där man hade Fyrisfjädern som motståndare. 3-3 efter ordinarie matcher.

Det hela fick avgöras i ett Golden Set. Där klev Täbys Hermansah fram. Men det var inte helt klart att han skulle spela detta, då han dessförinnan förlorat en femsetare mot Fyrisfjäderns Victor Svendsen. Han skulle bli motståndare i detta Golden set.

–I den ordinarie singeln hade jag ingen bra känsla trots att jag försökte. Men jag hade mycket mer kämpaglöd i Golden set och det avgjorde, säger Hermansah till badminton.se

Ett genidrag

Men det visade sig bli ett genidrag från Täbys lagledare, Kent Kotte.
– Jag frågade Hermansah om han var redo och när han svarade ja tvekade jag inte. Jag gjorde då allt för att lyfta honom mentalt och få honom att tro på seger. Det hjälpte, säger Kotte

När sedan Hermansah slog in matchbollen utbröt segervrålet hos Täbyspelarna och Kent Kotte förklarar hur mycket detta betyder för klubben.
– Mycket, precis som det faktum att vi har vunnit SM-trofén i år. Det är bevis på att vi satsar rätt, bygger underifrån, har en bra ungdomsverksamhet, lyckas behålla våra spelare och också kan använda dem som tränare.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
Foto: Arkiv

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera