Ekonomisk kris i Skånela – kan tvingas dra sig ur

Ekonomisk kris i Skånela – kan tvingas dra sig ur

HANDBOLL Skånela IF har mycket att fundera på över sommaren. Både herr och damlaget har gjort sina värvningar inför säsongen 2018/19 i allsvenskan. Men lagen kan bli tvungna att dra sig ur, då klubben står på ruinens brant, när det gäller ekonomin.
– I värsta fall, jag säger i värsta fall kan vi tvingas ta ner seniorlagen från allsvenskan till lägre division, skriver klubbens ordförande Magnus Larsson i ett pressmeddelande på deras hemsida.

Många pusselbitar ska läggas på plats i en förening innan en säsong drar igång. Detta gäller både sportsligt och ekonomisk.

I går gick Märstas stolhet i handboll, Skånela IF, ut i ett pressmeddelande på sin hemsida att klubben har stora ekonomiska problem.

–Föreningen har de senaste åren gjort minusresultat och har inte lyckats vända den negativa trenden. Hela sparkapitalet är förbrukat. Med årets förlust 402 tkr är kassan 365 tkr minus. Föreningen behöver därmed ta ett ökat ansvar och vidta konkreta lösningar för att säkerställa framtiden, skriver klubbens ordförande Magnus Larsson på klubbens hemsida och tillägger:
– Styrelsen har kort tid på sig att hitta lösningar. För att återställa kassan krävs en resultatförbättring på 770 tkr jämfört med året innan vilket närmast är en omöjlig uppgift men det går att lösa i ett längre tidsperspektiv på 2 år kanske 3 år. Det viktiga är att vi vänder trenden.

Tuffare budget än på länge

De stora ekonomiska problemen i klubben kan göra att man tvingas degradera sina seniorlag till lägre divisioner för att få ordning på budgeten.
– Oavsett blir det en tuffare budget än på länge och i värsta fall, jag säger i värsta fall kan vi tvingas ta ner seniorlagen från allsvenskan till lägre division där kostnaderna är mindre, skriver Magnus Larsson som är hoppfull över att kunna presentera en hållbar budget innan säsongen drar igång.
– I senare delen av augusti hoppas jag vi kan presentera en budget som håller över tid och framförallt inför kommande säsong. Men vi kan inte chansa och rent logiskt ur sportslig synvinkel att ta beslut i tid är bättre än under säsong. Vi har kommit en bit på väg i besparingsarbete och marknadsarbetet går bättre även om är långt ifrån i mål och just nu känns det svårt.

 

 

 

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera