En koll på handbollslagen i Norrort

En koll på handbollslagen i Norrort

Handboll: Vi har ju som bekant följt Skånela under hösten i den Allsvenska handbollen. Men det finns ju en hel del andra lag i Norrort också. Vi har kollat in läget hos dessa klubbar såhär halvvägs in i säsongen. 

Sollentuna HK.  Herr  Div 1 Norra, Dam Div 4 A Stockholm

SHK.s Herrar gick in i säsongen med målsättningen att etablera sig i Div 1. Ifjol var laget nykomlingar och siktar klubben på att jobba långsiktigt och inom ett par år hoppas man kunna ta sig till Allsvenskan. Vi har inlett säsongen lite knackigt med en seger på sju matcher. 

Vi fick klart med ny tränare i Daniel Båverud  ganska sent på försäsongen och det tar lite tid innan allt sätter sig.  Det ser bättre ut för varje match och jag är övertygad om att resultaten kommer.

Vad gäller Damlaget så gör man sin tredje  säsong i Div 4. På sikt vill vi upp i Div 3. Vi har ett ungt lag som vi tror mycket på. Dessutom har vi lag i varje årskull från Junior och nedåt. Just nu ligger laget tvåa i sin serie som haltar en hel del och framtidstron är stor i hela föreningen säger David Sjöstrand senioransvarig i klubben.

 

Täby HBK. Herrar Div 2 Södra. Dam Div 2 Södra Mellansvenska. 

Täbys herrar har målsättningen att bli bättre ån i fjol. Då kvalade laget till Div 1 men föll där mot Tumba. Så helt klart är siktet inställt på Div 1 till nästa säsong. Jag tycker vi har en rimlig chans att gå hela vägen i år. Inledningen på säsongen har varit helt ok och vi ligger just nu på en fjärde plats 2 poäng bakom Kungsängen med en match till godo på lag 2 och 3 i tabellen.  Vi har en bra målvakt i Martin Börjes och en bra bredd i truppen säger tränaren Patrik Forslund.

Täbys damer gick in i säsongen med målsättningen att klara ett nytt kontrakt i Div 2. Vi har en rätt tunn trupp i år men jobbar hela tiden med att försöka hitta nya spelare att plocka in i truppen. Vi har haft en tuff inledning på säsongen berättar lagledaren Hasse Börjes. En vinst på 6 matcher har det blivit så här långt. Just nu ligger laget på en nionde plats av elva i tabellen

Gemensamt för dessa två lag är att man har stora problem att få träningstider i Tibblehallen. Lagen har fått tilldelat av kommunen en tid i veckan på rätt sena tider. I övrigt får lagen träna på olika platser. En plats är Gribbylund men att inte kunna få träna på vår hemmaplan känns självklart inte bra säger både Patrik Forslund och Hasse Börjes.

 

Åkersberga HK Dam.  Div 2 Norra

Vi vill uppåt i seriesystemet. I första hand siktar vi på att ta oss till Div 1 inom ett eller två år, men på sikt hoppas vi kunna bjuda på Allsvenskt spel i Åkersberga. Vi har goda förutsättningar för träningar och i klubben ser man ljust på framtiden. Vi har fått en ojämn start på säsongen men det har sett klart bättre ut på slutet.

Just nu ligger vi på en femte plats men vi tittar hela tiden uppåt. Vi har en bra bredd i truppen med 21 spelare avslutar tränaren Per Lundgren.

 

Bollstanäs SK Dam.  Div 2 Norra 

Vi är nykomlingar i år och vår målsättning är självklar att i första hand klara ett nytt kontrakt. Vi har fått en helt ok start och ligger just nu på en åttonde plats av tolv lag i tabellen med sju poäng till godo till lagen på nedflyttningsplats. Vi har en bred trupp med 23 spelare och framtiden ser riktigt ljus ut för föreningen säger tränaren Mats Berg.

 

Rosersberg IK Dam  Div 3 Östra 

Laget åkte ifjol ut Div 2 och målsättningen är att vara tillbaka i tvåan redan nästa säsong. Och tittar man på inledningen så talar mycket för att det blir så. Laget har inlett med sju raka segrar och toppar tabellen. Vi har ett helt nytt lag i år. Bara en spelare från truppen i fjol finns kvar. Vi har en stomme av tjejer födda 99 och var med om att komma tvåa i USM i fjol. Det ser riktigt bra ut och vi har en bra och bred verksamhet i klubben berättar tränaren Peter Blom.

 

Vallentuna HK. Herrar Div 3 Norra. Damer Div 3 Södra. 

Vallentunas herrar  in i seriespelet med målsättningen att komma topp 3. Vi har dock en tunn trupp med bara 12 spelare vilket gör att vi kan bli känsliga för skador. Vi har dock en hög närvaro och känner att vi kan slå alla lag i serien. Just nu hittar vi Vallentuna på en femte plats i tabellen. Vi har ett starkt försvarsspel som ska bära oss och vi är nöjda med inledningen även om vi åkt på två snöpliga förluster berättar lagledaren Roland Friberg.

Vallentunas damer är inne i en generationsväxling och står dessutom just nu utan ordinarie tränare. Vi får pussla ihop det och hjälpas åt inom klubben för att få ihop det. Vi ser dock ljust på framtiden. Vi har en 5-6 juniorer som matchas in i A laget. Vi blir bättre hela tiden och hoppas kunna klättra i tabellen.

Just nu hittar vi Vallentuna på en nionde plats med en seger och fem förluster. Klubbens målsättning är att klara generationsväxlingen och på sikt klättra i seriesystemet säger en av ledarna runt damlaget Annika Brege.

 

Bosse Andersson 

bosse@norrortssporten.se 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera