En pinsam parodi till press conference

En pinsam parodi till press conference

Idag hade KHL projektet Crowns kallat till press conference ute på Bosön. Idag skulle vi få alla svar på våra funderingar och frågor kring detta projekt. Och visst var vi många som med spänning följde detta spektakel. Inledningsvis stod där en man och talade vitt och brett om att bryta gränser och allt såg lovande ut.

Men när Leif R Carlsson tog till orda så började det med en tillbakablick på hur hans farfar rodde ut i en båt för att tala fackliga frågor med folk och hur han gick baklänges på gatorna och av samma anledning. Dessutom fick vi höra att han vunnit tre SM Guld och att han hade åtta barn och att han minsann tagit Bosse Berglunds plats i Modos omklädningsrum.

Därefter fick vi höra hur man kontaktat Per Mårts som tränare och att intresset från hans sida var stort men att han valde att tacka nej då han fått erbjudande från två andra KHL klubbar. Dock visade det sig att en agent skämtat och att man istället kontaktat Bengt Åke Gustavsson som tydligen är jätteintresserad. 

Därefter rullade det på utan att någon människa blev speciellt mycket klokare. Vi fick dock veta att Crowns är ett dotterbolag till ett företag som heter Boxplay. Vi fick också veta att man minsann skulle ha ett lag med när KHL drar igång i höst. Matchdatum var spikade och hemmapremiären skulle bli mot CSKA Moskva i september fast kanske inte då man ännu inte vet om KHL kommer att ta emot laget trots att KHL gärna tar emot laget.

Snurrigt? Ja men det skulle komma mer. Svenska hockeyförbundet som redan tidigare sagt att man inte skulle stödja detta projekt fick sig en känga om att man skickat brev/mail till det Ryska Förbundet och att nu helt plötsligt så var SIF den stora boven trots att Crowns inte har ett jota med dem att göra. Sen var det hela helt plötsligt en politisk sak. Och nu var förvirringen total. 

Därefter var det dags för en ung man som suttit tyst och mest sett vilsen ut att presentera sitt uppdrag. Eftersom klubben inte har några fans så var det hans uppgift att skaffa fram en fanbase. (Fans bas typ) Hur detta ska lyckas och hur han ska gå till väga återstår att se. Han har ett hästjobb framför sig.

När sedan denna PK efter en dryg timme var slut så stod där åter Leif R Carlsson och i intervjuer svarade på frågor och då var det mest om, men och kanske. Det framkom även att man kontaktat ett tiotal spelare men inget var klart. Några spelplatser var inte heller klara men man hade lagt ut förfrågningar. Dessutom så kanske det inte ens blir spel redan i höst fast kanske ändå. 

Så summan av kardemumman från denna PK i klartext är väl att man har ett lag som ska spela i KHL i höst fast kanske inte trots allt. Att man kommer att ha ett slagkraftigt lag fast kanske inte trots allt. Dessutom hoppas man att slå alla tider publikrekord i Sverige med matcher på Friends Aren eller på Tele 2 Arena. Fast kanske inte ändå för just nu har man inga fans fast vem vet. Kanske vi får några fans men då kanske dem ser matcherna på en sportbar eller hemma i soffan istället. Och då blir det ju inga publikrekord.

Det kan nog bli riktigt bra det här fast kanske inte. Framtiden får utvisa hur det blir fast vem vet? Kanske det inte blir nånting av detta eller så kanske det blir det? 

För er som inte sett denna PK så bjuder jag på en länk här  ifall ni inte riktigt hängde med i alla om, men och kanske.

Tack för ordet. 

Bosse Andersson 

bosse@norrortssporten.se 

 

 

Kommentarer

Kommentera