En poäng för Sollentuna FK i toppmötet

En poäng för Sollentuna FK i toppmötet

ETTANFOTBOLL Poäng i var och varannan match har det blivit för Sollentuna FK. Men målskyttet är fortfarande ett problem. I toppmatchen mot Västerås SK FK blev det mållös för båda lagen.
– Jag är nöjd med matchen, men inte resultatet, säger Sollentunatränaren Christer Mattiasson efter matchen.

Efter nio omgångar hade Sollentuna FK tagit 17 poäng. Något hela laget inklusive ledarstaben var nöjda med.
– Poängmässigt är jag jättenöjd, självklart. Att ha 17 poäng på nio matcher hade jag tagit alla gånger innan säsongen, berättade huvudtränaren Christer Mattiasson för lokaltidningen Vi i Sollentuna dagen innan toppmötet mot Västerås SK FK på hemmaplan.

Match då?

Jo den slutade 0-0 och det var en tillsynes, sett över 90 minuters spel, tillknäppt match där försvarspelet spelade stor roll, något hemmalaget haft bra kontroll över, endast åtta insläppta. Något man däremot haft svårt med är målskyttet, 13 stycken har man mäktat med så här långt.
– Ja det hör inte till vanligheten när det gäller mig som tränare. Men samtidigt offrar vi oss mycket i försvaret och tycker anfallsspelet var bättre sista tredjedelen av matchen då vi ägde bollen lite högre upp i banan, säger Mattiasson som inte nöjd med den poäng man fick.
– Jag är besviken. Vi har den här matchen och ska ta dem, säger han i ettanfotbollswebbsändning och fortsätter sitt resonemang.
– Det är ändå ett bevis på att vi gör något bra. Vi har de klaraste målchanserna men vi får inte dit sista passningen. Så gör ju deras målvakt en jätteräddning på Johanssons friläge, det är bara att gratulera. I det stora hela är jag nöjd med matchen, men inte resultatet.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera