En poäng till TFC – lämnar jumboplatsen

En poäng till TFC – lämnar jumboplatsen

INNEBANDY Tre viktiga poäng stod på spel för Täby FC mot ärkerivalen Djurgården. Man lyckades få med sig en poäng, efter ytterligare en suddenförlust 5-6, och lämnar jumboplatsen.
– Suddenspel har inte varit våran grej, säger Täbytränaren Josef Rosengren.

Grundserien börjar närma sig sitt slut. Täby FC ligger nedanför det negativa strecket och degraderingen kryper allt närmre. Därför var hemmamatchen mot ärkerivalen, Djurgården, viktig i jakten på att klättra över detta streck.

Matchen började riktigt illa för hemmalaget. Underläge efter bara 54 sekunder. Men Täby kvitterade kort där efter, genom Markus Ström.

Lagen följdes åt, målmässigt under hela matchen. En del närkamper med fysiskt spel och mycket böljade fram och tillbaka. När slutsignalen gick stod det 5-5 på matchtavlan och matchen gick till övertid. Återigen var det motståndarna som skulle göra målet, och Täby fick ”bara” en poäng med sig.

Lämnar jumboplatsen

– Jag tycker vi gör en bra match och rolig att se på. Vi är på väg åt rätt håll och kunde lika gärna avgöra när det är en minut kvar. Det är något vi får ta med oss och sudden har inte varit våran grej, säger Täbytränaren Josef Rosengren som ändå är nöjd med lagets insats, sett över hela matchen.

– Vi spelar över lag bättre och mer strukturerat. Jag tycker att vi skapar bra med chanser och vi gör hyfsat med mål i denna matchen.

Poängen betyder att Täby lämnar över jumboplatsen till Granlo BK.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: B.A Photo

Kommentarer

Kommentera