En tuff derbymatch väntar

En tuff derbymatch väntar

DIVISION 1 Det blev en minst sagt ruggig avslutning mot Assyriska förra helgen för Sollentuna FK. På söndag väntar ett hett derbymöte på bortaplan då Sollentuna möter Vasalunds IF. – Det blir en tuff match, säger huvudtränaren Christer Mattiasson.

En förlust och en oavgjort i de senaste två matcherna. Nu är Sollentunas vinsthunger på topp. På söndag beger sig truppen till Skytteholm och möter ett starkt Vasalunds IF. Vasalund kommer senast med tre poäng borta mot Nyköping. De har en seger och en oavgjord match på hemmaplan.

Vad tar ni med er till Skytteholm från senaste matchen?

– Vi tar med oss våran glöd. Att aldrig ge upp är en otroligt viktig bit i det hela. Oavsett om motståndarna gör mål så kan vi göra mål på slutet. Det var ingen välplanerad match senast men som sagt, glöden tar vi med oss, säger Mattiasson.

Hur har träningen sett ut denna vecka?

– Det har sätt bättre ut än på länge. Vi har fått tillbaka många spelare som varit skadade. Vi har varit 22 killar på träningen vilket har bidragit till en positiv stämning och bra tryck på träningarna.

Mattiasson tillägger att det fortfarande är ett frågetecken om lagkaptenen Viktor är spelredo för matchen i helgen.

– Han betyder otroligt mycket för truppen. Det gör sitt att han är tillbaka och vi får se om han får starta. Under träningen idag så får vi en bättre koll över truppen.

Sollentuna har drabbats med ett antal skadade spelare under säsongens inledning. Mattiasson säger att de har en stor trupp och att målet är att kunna ha personer som kan ersätt varje position på planen.

– Jag tycker vi har löst det bra än så länge med ersättningar, så jag hoppas det fortsätter så, säger han.

Tidigare under försäsongen så möttes lagen då Vasalund gick segrande från matchen. Vasalund vann med ynka 1-0, men finns det något som tyder på att Sollentuna kan ta med sig 3 poäng från Skytteholm på söndag?

– Vi har våra planer på spela bra fotboll mot Vasalund och tankar på hur vi ska lösa matchen till våran fördel. Det är en tuff bortamatch men det finns svagheter i varje lag och vi måste utnyttja det. Vi får inte låta Vasalund styra matchen, säger Mattiasson.

 

Emelie Kellerth

emelie@norrortssporten.se

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera