Endre svårslaget – kvartsfinalserien avgörs i Täby

Endre svårslaget – kvartsfinalserien avgörs i Täby

SLUTSPEL/SSL Den usla starten har varit ett momentum för Täby. Man lyckades komma tillbaka. Men i sudden drog Endre det längsta strået och fixade en femte och avgörande match.
– Vi ser ljust på framtiden, säger Lars Jedheim efter suddenförlusten.

Den usla starten för Täby fortsatte i fjärde kvartsfinalen. Endre gjorde 1-0, genom Elin Gabrielsson, efter drygt tre minuter spel.

Målet blev en väckarklocka för därefter kom man in i match och när det återstod knappt tre minuter av första spräcktes målnollan. Sara Attermo fick en perfekt pass av Louise Wickström. Det hann knappt gå en miunt förrän Täbys andra mål kom. Denna gången var det Wickström själv som gjorde det. Efter ett fint uppspel av Moa Tschöp.

–En dåligt start som vi sa att vi inte skulle släppa i något men gör detta ändå. Vi kommer mer och mer in i det och sätta två mål också. Nu ska vi gå in ännu hårdare, sade Louise Wickström till TV4 sport efter första perioden.

Täbylaget började mittperioden mer aggresivt och skapade flertalet bra lägen. Även hemmalaget vaskade fram målchanser, då fanns Alexandra Durling mellan stolparna och lyckades hålla tätt.

Och det var Endre IF som växlade upp i tempo ju längre perioden gick. I slutet satte sig Täby i ett numerärt underläge och då gick det inte att hålla tillbaka utan Sara Steen satte 2-2. Moa Tschöp hade en klockren stolpträff med halvminuten kvar till paus.

–Vi kämpar på och mycket lägen men bollen vill inte gå in. Det är bara kämpa på och snart går den in, sade Elin Gillberg som hade en boll inne men blev bortdömt.
–De sa att det var slag någonstans men det tyckte inte jag, sade Gillberg som fick medhåll av experten Patrik Åman i TV4 sport.

Hemmalaget fortsatte sin offensiv i tredje och Täby hade lite problem i egen zon. Men då fanns Durling mellan stolparna som gjorde den ena fantomenräddningen efter den andra.

Elin Gabrielsson gav Endre ledningen, då Gillberg knuffat omkull Sani Klinga och domaren dömde straff.

Men Täby gav inte upp. Och det skulle ge utdelningen.

Med drygt fem minuter kvar satte Sara Attermo 3-3, efter lite kalabalik framför Liisa Kokkonen i Endremålet.

Matchen fick avgöras sudden. Där blev det Endre som tog vara på chansen och satte segermålet 4-3.

–Det var inte helt oväntat att det skulle bli jämt. Vi ser ljust ut på framtiden, sade Lars Jedheim som är optimist inför söndagens match.
–Vi älskar situtionen och att avgöra på hemmaplan ser vi framemot.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

FOTO: B.A Photo

Kommentarer

Kommentera