Enkel seger för Skånelas damer

Enkel seger för Skånelas damer

MÄRSTA Skånelas damer hade inga större problem att besegra gästande OV Helsingborg på söndagskvällen. Det hela slutade med klara 33-20 i hemmafavör. 

Trots att gästerna från Helsingborg inledde bäst, och tog en tidig 0-2-ledning, var det här aldrig något snack om var segern skulle hamna. Skånela, som inledde med att kasta bort de tre första anfallen tog tag i taktpinnen och med sex raka mål satte man tonen på matchen.

Visst tilläts gästerna krypa lite närmare och få en aning kontakt, men det var mer på att hemmalaget slarvade än att man själva tog tag i saker och ting. I halvtid ledde hemmalaget med 17-11.

img_3398-2
Anna Nygårds #6 Foto Bosse Andersson

Andra halvlek blev en transportsträcka där Skånela hade full kontroll på matchen. En defilering mot slutsignalen, helt enkelt. Skånela var överlägset på alla plan. Nämnas kan också att i gästernas mål fick publiken se en gammal Skånela-produkt i Madeleine Gustavsson.

– Vi äger matchen från start även om vi slarvar en del i början på matchen. Vi har ett bra försvar och samarbetet med målvakten Lollo Eriksson var riktigt bra. Vi får många kontringar som ger utdelning vilket vi pratat mycket om före matchen.

– Min egen insats idag är helt okej. Jag tycker jag kan gå på mer själv men en helt okej insats idag tycker jag, summerar Anna Nygårds matchen.

MATCHFAKTA
Skånela-OV Helsingborg 33-20 (17-11)
Målskyttar Skånela: Moa Andersson 9, Theres Östlund 6, ‘sofia Nyström 5, Kristin Torleifsdottir 3, Amanda Vinelund 2, Veronica Wislander 2, Therese Eriksson 2 , Cornelia Küller 1, Nathalie Norrman 1 Alicia Aldenbro 1. Anna Nygårds 1.
Publik 164, Vikingahallen. Märsta.

Bosse Andersson 
bosse@norrortssporten.se 

Kommentarer

Kommentera