Eriksson lämnar Frej Täby trots höstsuccén

Eriksson lämnar Frej Täby trots höstsuccén

FOTBOLL Det blir ingen rast och vila för IK Frej Täbys styrelse. Herrlaget står utan både huvudtränare och sportchef. Detta efter att Mattias Eriksson, som tillfälligt tog över huvudtränar-rollen under hösten, kommer lämna klubben.

Säsong 2018 är IK Frej Täbys bästa säsongen, sett till placeringen, sedan man tog klivet upp i superettan. Men det har inte varit en dans på rosor för Täbyklubben. Man har haft tre olika tränare sedan säsong 2017 satte i gång – Bartosz Grzelak, Roberth Björknesjö och Mattias Eriksson.

Den sistnämnde, Mattias Eriksson, blev tillfälligt huvudansvarig när Björknesjö valde att gå tillbaka till sin gamla klubb Brommapojkarna. Det blev genast succé och laget vann flera viktiga matcher under hösten. Och när man i sista omgången besegrade IFK Värnamo – på hemmaplan – blev man klar för superettan för femte säsongen.

Höstsuccén ett faktum

Men Eriksson väljer – trots höstsuccén – att avsluta sin tränarroll hos IK Frej Täby. Vem som tar över ansvaret för truppen har klubben ingen lösning på för tillfället.
Mattias Erikssons kontrakt löper ut vid säsongens slut och det innebär att vi nu står inför en helt ny utmaning inför 2019 när Mattias lämnar oss. Samtidigt har framgången under denna säsong gett oss en mängd olika alternativ att utforska och vi i styrelsen behöver nu arbetsro för att komma fram till den lösning som är bäst för klubben och truppen inför en femte säsong i Superettan.”, skriver ordförande Märta Rydbeck i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

publicerat 018-11-27

Kommentarer

Kommentera