Ett sargat Viggan föll mot serieledarna

Ett sargat Viggan föll mot serieledarna

ALLTVÅAN Med tio spelare bort fick hemmalaget laget kalla upp två juniorer. Men det skulle inte räcka till. Mittperioden blev lagets fall.
– Vi gör återigen lite för mycket misstag som kostar oss matchen, säger Patrick Nordström.

Serieledarna från Eskilstuna, Linden Hockey, var på besök i Jägholmshallen i Hägernäs. Timmar innan nedsläpp hade Viggan Hockeys ledarstab konstaterat att man var kraftigt skade- och sjukdomsdrabbat – 10 spelare borta.

Det gjorde att man fick plocka upp spelare från juniorledet – 15-åriga William Blomkvist gjorde sin andra match och hemmadebut i A-laget.

–Jag var mer nervös förra matchen, säger Blomkvist efter hemmadebuten.

Viggan tog målmässigt kommandot i matchen, 1-0 efter knappt nio minuter. Men Linden skulle omgående kvittera och när perioden var över hade laget dragit ifrån till 1-3.

Mittperioden, om man kunde, skulle säkert Viggan strycka helt, trots att Patrick Nordström reducerade till 2-3 tre minuter in. För på tio minuter rann matchen i stort sett ur Viggans händer, då Linden gjorde fyra mål, varav ett i powerplay. Viggan gjorde vid 2-6 ett målvaktsbyte, som skulle ge en liten tändvätska.

Lika många chanser

I tredje satte Viggan upp farten och reduceringen 3-7 kom, genom Christopher Tumba. Även 4-7 och 5-7 skulle göras, men närmare än så kom man inte.
– Den är ganska enkelt att analyser. Vi gör återigen lite för många misstag som kostar oss matchen. Ser man över 60 minuter så har vi minst lika många chanser, om inte fler. Men så är det tyvärr, säger Patrick Nordström som gjorde ett mål och en målgivande passning men missade en straff.
– Jag har en variant. Men det är för dåligt. Jag hade chansen och trycka upp den men sjabblade och missade pucken.

Nu återstår två matcher, Rimbo borta och IFK Tumba på hemmaplan. Segrar är ett måste i båda matcherna om Viggan ska ha chansen att nå ett kval. Samtidigt får inte Göta/Traneberg plocka några poäng i deras matcher mot topplagen.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Kenneth Andersson

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera