Fantasifullt Frej storsegrade mot Helsingborg

Fantasifullt Frej storsegrade mot Helsingborg

SUPERETTAN Frej Täby – och dess nye tränare Roberth Björknesjö – låg inför mötet mot ex-allsvenska Helsingborgs IF på en jumboplats. Ett på förhand uträknat Frej chockade dock alla – och vann med 4-0.
– Att gå in och köra över Helsingborg är mentalt starkt, säger målskytten Joakim Runnemo till TV4 Sport.

Det har varit en tung första halva i årets Superetta för “Kyrkråttorna” – men under sommaren har tränare bytts, spelare signerats och ny energi hämtats. Uddamålsförlusterna har dock haglat. Men under måndagen var marginalerna definitivt på Björknesjös sida.

Topplaget – och ex-allsenska Helsingborg – kom på besök. En given “2:a” på pappret.
Joakim Runnemo tyckte annorlunda, med utsidan av dojjan satte han nämligen 1-o till hemmalaget redan 29 minuter in i matchen.

“Mentalt starkt av oss”
Publiken kände igen sitt “gamla” Frej – fantasi och självförtroende i spelet. Vilket ledde till att Nsima Peter, Dida Rahida och Pontus Åsbrink satte andra, tredje och fjärde målet på ett mållöst HIF.

– Väldigt skönt. En blandning av lättnad och glädje. Att gå in och köra över Helsingborg är mentalt starkt av oss, säger Joakim Runnemo till TV4 Sport efter segern.

För stunden kliver Frej före Gefle i botten – men måste börja kassera in flera “treor” om en plats i Superettan nästa år ska bli sanning.

På fredag väntar mittenlaget Örgryte – på Gamla Ullevi.

Egil Gustafsson
egil@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera