FC Djursholm till SM-final – efter en strålande laginsats

FC Djursholm till SM-final – efter en strålande laginsats

FOTBOLL FC Djursholms u16-gäng är klart för sm-final. I fredagens semifinal besegrade Danderydslaget Norrköping med 3-1. Nu väntar antingen Lund eller Djurgården i finalen. 

Återigen var det slutspelsdags på Djursholms IP. Den här gången var det IFK Norrköping som stod för motståndet i semifinalen. En speciell fredagskväll väntade för två grupper av ungdomar som skulle kriga och ge sitt allt i 2 x 40 minuter.

Man fick känna på storhetskänslan av matchen när Norrköping anländer till Djursholms lilla parkering i sin buss med sitt emblem på bägge sidor av bussen. Anrika IFK Norrköping, klubben som vann Allsvenskan 2015 ska komma med sitt U16 och spela semifinal mot Djursholms dito.

Djursholm-spelarna såg också ut att vara tagna av stunden i matchens inledning. En chans uppstår direkt för IFK men ett bra ingripande av Simon Samson stod i vägen den gången. I matchens 15:e minut får gästerna en frispark i ett farligt läge. Gustav Rydberg fick på en kalasträff och bollen letade sig in över muren och in i mål. 0-1 till IFK Norrköping var ett faktum.

Jag står och kollar på matchen och bredvid mig står Jean Balawo, huvudtränare för Djursholms damlag med mera.

– Jag är inte orolig, det här är inte ett lag som ger upp så lätt, säger Jean, och det skulle visa sig.

Fem minuter efter att Norrköping har tagit ledningen kommer kvitteringen. Ett vackert anfall av hemmalaget som avslutas av Hugo Hamilton. Efter kvitteringen tog Djursholm över matchen. Noah Ersa Engberg, som spelade på innermittfältet för Djursholm, vann nästan alla sina dueller på plan. Med hjälp av Noah kunde Djursholm få tryck på Norrköping.

Det behövdes spela 31 minuter innan Leon Hien presenterade sig i matchen. Hugo Sander var strålande på sin vänsterbacksposition och i den 31:a minuten slog han ett inlägg längs marken som hamnade hos målvakten, trodde jag. Men på ett lite misslyckande ingripande av IFK målvakten var Hien på rätt plats som en anfallare ska vara. 2-1 Djursholm!

Halvtid närmades sig och 2-1 verkade stå tills vila. Det trodde nog pekingspelarna också för i den 39:e minuten hoppade Leon Hien högst av alla på en inläggsfrispark och satte huvudet på bollen. 3-1 precis innan halvtid förändrade allt inför andra halvlek.

Djursholm agerade moget i andra halvlek, om man kan säga så om 15- och 16-åringar? Dom spelade av matchen på ett mycket imponerande sätt och stängde ner Norrköpings alla olika anfallsvägar. Matchen slutade 3-1 och för Djursholm väntar nu en SM-final.

Nu gäller det att ladda om för vårt norrortslag. I finalen väntar Lunds BK eller Djurgårdens IF. Finalen kommer att spelas nästa lördag den 21 oktober.

Jesper Hagman

Kommentarer

Kommentera