Fem bästa spelarna i Sveriges VM-Trupp 2018

Fem bästa spelarna i Sveriges VM-Trupp 2018

Vikingarna är redo för fotbolls VM 2018 efter den dramatiska segern mot Italien. Jag har listat de 5 bästa spelarna som kommer bära laget på axlarna till VM-guldet. Här hittar du bäst kampanjer för oddset på fotbolls VM 2018.

Vi alla satt klistrade framför Tv:n när Sverige för första gången i historien slog ut Italien i gruppspelet till årets VM kval. Radioexperten Richard Henriksson sa att det var den största kvalbragden i svensk fotbollshistoria, vi kan inget annat än att hålla med. Vem kunde ana att lilla Sverige kunde slå ut den stora nationen Italien i just gruppspelet till VM? Otippat är det rätta ordet! Men nog om det låt oss trilla in på ämnet, de 5 bästa spelarna i vårt landslag:

Låt oss börja med lagkaptenen Andreas Granqvist som spelar mittback, kan Granqvist prestera som han gjorde mot Italien har vi stora chanser mot det Tyska anfallet. När han har sitt a-game finns det inget som hindrar honom från att driva bollen genom försvaret för att sedan hitta nätet.

Andreas Granqvist

Med Italiens 26 målchanser gjorde Granqvist och Lindelöf tillsammans med målvakten ett fantastiskt jobb. Mittbacken skötte det som vanligt exemplariskt, vilket vi också väntar oss under gruppspelen, och såklart på vägen mot VM-Guldet!

Granqvist debuterade i Helsingborgs IF för att några år senare bli utlånad till det engelska laget Wigan, där fick han verkligen fick lära sig hur man spelar riktig fotboll, som ni vet är Englands tuffa spelstil något helt annat jämfört med europeisk fotboll.

För tillfället spelar Granqvist för det Ryska laget Krasnodar, där han spelat sedan 2013. Kontraktet med Krasnodar löper ut i år och Granqvist ska återförenas med sitt hemmalag Helsingborgs IF där han kommer agera sportchef. Trots detta har Krasnodar ännu inte gett upp hoppet, dem erbjuder honom hela 80 miljoner kronor tillsammans med en lyxvilla hos presidenten.

Emil Forsberg

Forsberg spelar för tillfället i det tyska laget RB Lipzig, vilket han gjort sedan 2015. I början på december 2017 drog Forsberg på sig en magmuskelskada och tvingades från spel i drygt två månader. Efter två månaders “slö träning” kliver Forsberg åter in på planen mot Napoli och drar till med en assist det första han gör. Dock så fortsatte det inte i samma riktning, Forsberg har själv kommenterat skadan som utdragen. Men trots skadan visar Forsberg fin form inför fotbolls VM 2018 i Ryssland.

Forsberg kommer mest troligt ta Ibrahimovics plats i startelvan eftersom han inte kommer delta i årets fotbolls VM. Zlatan har nyligen gått i samarbete med ett spelbolag, vilket FIFA inte ser positivt på. Frågar man Zlatans landslagskamrater låter det som att han kommer avstå. Men samtidigt så är ju faktiskt Zlatan just Zlatan, vad vi har sett från förr så älskar han att förvåna fansen.

John Guidetti

Det unga energiknippet med självförtroende och laganda likt ingen annan kommer mest troligt vara med i startelvan under VM 2018. Precis som Granqvist har Guidetti spelat tuff fotboll i England där han redan som 15 åring debuterade som juniorproffs för Manchester City. Guidetti har 2015 skrivit ett 5 års kontrakt med det spanska laget Celta Vigo där han under första matchen mot Barcelona vänder bort den ökända backen Gerard Piqué för att hitta nätet och säkerställa vinsten 4-1.

Senare under 2018 blir Guidetti utlånad till Deportivo Alavés där han än en gång visar sig vara en fenomenal målskytt. Efter en tabbe av Messi på mittlinjen får Ibai Gómes tag på bollen, han skickar iväg en djupledspass mot Guidetti som tar sig in i straffområdet när han plötsligt halkar till och tvingas skjuta från sitt stödjande ben. Trots detta lyckas han få iväg bollen för att hitta nätet, målvakten har inte en chans.

Isaac Kiese Thelin “Sveriges hetaste anfallare”

I januari 2017 blev han utlånad av Bordaux till det belgiska laget Andrelecht som därefter lånade ut honom till Waasland Beveren han senare under året skrev ett femårskontrakt med har Kiese Thelin utvecklats spektakulärt. Enligt Isaac själv spelade han mycket på adrenalin och kraft men har under 2017 kommit till insikt att fotboll handlar mer om att placera sig taktiskt.

Kiese Thelin kommer garanterat vara en viktig del av det svenska anfallet under VM 2018. Som det ser ut nu står han med i startelvan men för tillfället är konkurrensen tuff i laget med våra talanger i landslaget. Isaacs prestationer det senaste året har varit spektakulära, både utvecklingsmässigt och prestationsmässigt.

Sebastian Larsson

Larsson är den spelaren som varit med Sverige genom flest landskamper, hela 96 stycken. Bara det tyder på vilken stabil fotbollsspelare han faktiskt är. Av dessa 96 landskamper är 47 av dem vunna, 31 förlorade och 18 oavgjorda.

Larsson är en stabil mittfältare som större delen av sin karriär spelat i England. Just nu spelar han för det engelska laget Hull City där han skrivit kontrakt på ett år. Det är ännu inte säkert om kontraktet kommer förlängas eller ej, men det är inget han behöver oroa sig över då han varit jagad av flera av storklubbarna i Turkiet.

Innan kontraktet skrevs med Hull City var Larsson med om en knäskada som varit återkommande under flera års tid. Som ni alla vet vill man gärna inte operera och föreslår fysioterapi i allra högsta grad innan beslut om operation tas. Det fanns inte längre något val, Larsson var tvungen att genomgå en mindre ledbandsoperation för att kunna fortsätta med fotbollen som är hans största passion.

Text: Ola Jensen
Bild: common.wikimedia.com

Kommentarer

Kommentera