Femte raka vinsten för Sollentuna FK

Femte raka vinsten för Sollentuna FK

DIV 2 NS. Efter att ha gått på semester som serieledare var det nu dags för Sollentuna FK att ge sig in i Division 2 Norra Svealand igen. Denna tisdag gästade man nykomlingarna Sundbybergs IK.
– Det var svårt att veta hur matchen skulle se ut på förhand, säger Christer Mattiasson till Norrortssporten.

Efter att ha tagit ledigt som serieledare så gjorde man idag klart att det förblir så en tid framöver.

Sollentuna FK befäste återigen sin serieledning och behåller avståndet på fem poäng ner till tvåan Norrtälje efter fjorton omgångar.

Efter att matchen skjutits upp femton minuter på grund av vädret och en regntung plan så tog bortalaget, med lagkapten Mikael Thorstensson i spetsen, tidigt tag i taktpinnen och skapade chanser från första stund. Efter elva minuter rinner “Thorsten” igenom till vänster och kommer fri men lyckas inte få in bollen.

LÄS MER: SOLLENTUNA HAR MÅLET I SIKTE – DIVISION 1

Bara minuten senare så serveras den forne AIK-talangen av Chika Ezeh och så är Thorstenssons första för kvällen, precis som resultatet 1-0, ett faktum.

Under den första halvleken vädrar hemmalagets spelare, ledare och supportrar sitt missnöje mot domarteamet. Detta efter en misstänkt straffsituation i Sollentunas straffområde med halvtimmen spelad men domaren delar bara ut ett gult kort för filmning. Irritationen ställs på sin spets när Sundbybergs Kim Skarf Larsson visas ut fem minuter innan paus efter en våldsam satsning på mittplan.

Sollentuna hade även bud på ytterligare mål innan paus när bollen spelas in bara metern från mållinjen men bollen nickas över ribban och det skiljer bara ett mål lagen åt.

– Det var svårt att veta hur matchen skulle se ut på förhand med vädret och så vidare men jag tycker ändå att det gick helt okej överlag, säger huvudtränare Mattiasson

Väl till andra halvlek så har Sundbyberg fått rätsida på sitt försvarsspel även om gästerna äger boll. Hemmalaget springer sig trötta med en man mindre och i den 68:e minuten så är det dags för Thorstensson igen, utökad ledning och assisten kom från Ezeh den här gången också.

Sollentuna med ett för dagen ungt centralt mittfält, utan lagkapten Jens Åberg i startelvan, spelar vårdat och håller i bollen bra. Detta kombinerat med en trygg backlinje ger knappast ett uddlöst Sundbyberg någon vidare chans.

Laget får dock en riktig energikick när man lyckas reducera i matchminut 78 men Sollentuna håller undan och tar tre poäng.

Tuff match väntar

På lördag väntar femteplacerade Skiljebo SK hemma på Sollentunavallen.

– Det blir en tuff match, det är ett bollskickligt lag vi möter så dagarna som kommer handlar om återhämtning. Underlaget var tungt idag men i slutändan så förtjänade vi att vinna, säger Christer Matiasson

 

/ Svante Störlinge

Kommentarer

Kommentera