Fina poängsviten för IK Frej Täby bruten

Fina poängsviten för IK Frej Täby bruten

FOTBOLL IK Frej Täby spelade sin sista match innan sommaruppehållet. Man drog till Värmlandskogarna för att möta mittlaget Degerfors och hade chansen att ta poäng i femte matchen i rad – det blev dock stopp och förlusten skrevs till 3-1.
–Vi har väl en fem minuter där vi är rätt så svaga och tappar lite fokus, säger Roberth Björknesjö när laget hade hamnat i 3-0-underläge.

Det har varit en klar uppgång för IK Frej Täby de senaste matcherna. Innan bortamatchen mot Degerfors IF, som var den sista innan sommaruppehållet, hade man plockat poäng i fyra raka matcher – 2 segrar och 2 oavgjorda.

Det skulle bli en dålig start för Frejgänget. Något turligt stöter Degerforsspelaren Erik Björndahl in 1-0 efter 23 minuter spel. Uppförsbacken skulle bli änn värre för Kyrkbylaget, då backen Kevin Adrian Wright distinkt satte bollen bakom Frejmålvakten Hampus Elgán.

3-0 – ett brev på posten

De 1302 personer som såg matchen på Stora Valla hann knappt sluta och jubla förrän 3-0-målet för hemmalaget kom. IK Frej skulle dock få till en viktig reducering, 3-1, innan halvtidsvilan. Målet gjordes av Martin Falkeborn i matchminut 41.

I andra satsade Täbylaget framåt och kom till flertalet bra chanser, men avsluten var mindre lyckade. De fyra mål som trillade in i första halvleken blev också de enda. Frej Täby avslutar sin vårsäsong med en förlust och Degerfors spräckte därmed deras fina poängsvit.
–Jag tycker att vi började rätt så bra och vi fick en bra bild. Vi vet att Degerfors är bra och jag tycker att vi har en bra organisation osv men sedan så kommer 1-0 målet lite olyckligt på oss där och den är tuff att få emot sig mot ett bra lag. Tvåan där är det ju bara att lyfta på hatten och gratulera – en fantastiskt prestation och då hamnar vi i obalans och sedan kommer trean som ett brev på posten, så vi har väl en fem minuter där vi är rätt så svaga och tappar lite fokus, säger Roberth Björknesjö på presskonferensen efter matchen

Och tillägger dessutom:
–Sedan tycker jag att vi kommer in med lite kraft och sedan så blir det bara långbollar under den sista kvarten, vi mästrar inte med att spela oss till fler chanser, men vi har ett antal chanser att få göra en tre-tvåa och få ett medtryck.

Nästa match spelas den 28 juli, hemma mot GAIS.

 

 

 

 

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera