Finalbiljetten för Täby FC flög all världens väg

Finalbiljetten för Täby FC flög all världens väg

SSL/SLUTSPEL Det var uppdukat för en tvekamp mellan Täby FC och KAIS Mora i femte semifinalen. Den kom av sig en del, vilket gjorde att Mora kunde plocka hem finalplatsen efter en 7-3 seger.
– De är mer effektiva än oss idag, säger Moa Tschöp efter semifinal 5-förlusten.

Det blev lite annorlunda matchande från Lars Jedheim i den femte finalen. Man startade med att gå på tre femmor, vilket man inte gjort i de tidigare matcherna.

Matchen startade dock, som tidigare, i högt tempo. De hetaste målchanserna hade hemmalaget, bland annat träffade My Kippilä ribban. Målklockan skulle också ringa för Mora, efter 7:42 satte Anna Wijk 1-0. Det skulle även bli 2-0 innan periodvilan.
– Vi har svårt att få upp boll och vi hjälper inte varann där ute, säger Elin Gillberg till Cmore efter första perioden.

Andra perioden kom att bli lite likt första. Mora satte hög press och fick med sig en utvisning. Detta efter att Laura Mertsalmi låst sin spelare. Detta powerplay gav utdelning efter en minut, genom den finska landslagsbacken My Kippilä. Louise Wickström skulle börja visa vad hon ville och satte press när hon kom i anfall. Powerplaymålet blev periodens enda.
– Jag hade två solklara chanser som ska sitta. Vi måste vara lite mer på. I tredje kommer hela laget med mer fart och ska visa att vi vill vinna, säger Wickström efter två spelade perioder till Cmore.

Mer effektiva än oss

Wickströms snack till laget verkade gå hem. För i tredje kom Täby ut med ny kraft. Man fick ett tidigt reduceringsmål 3-1, genom Moa Tschöp. Men i stället för att göra 3-2 gjorde Mora 4-1, och detta mål trodde de flesta skulle bli avgörande. Men både Louise Wickström och Jennifer Stålhult såg till att göra dramatik genom att göra 4-2 och 4-3. Då kom en utvisning för Täby, Elin Lundström, som skulle bli matchavgörande. Det han knappt gå 20 sekunder innan 5-3-målet kom. Och när sedan Wijk gjorde sitt andra, 6-3, var matchen så gott som avgjord. Det blev även 7-3 för Mora när Täby plockade målvakten i slutet.
– Jag är självklart besviken. Vi är där och nosar men måste hålla oss på banan, när vi kunde komma i kapp till 4-4. De är mer effektiva än oss idag, vilket dom vinner på också, säger Moa Tschöp till Cmore direkt efter matchen som också fick frågan om man kunde gjort på något annorlunda sätt från början.
– Jag vet vad jag tycker men det håller jag för mig själv annars säger jag bara massa dumt.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
Foto: Timo Peter Grönlund

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera