Finaldrömmen lever för Täby FC

Finaldrömmen lever för Täby FC

SLUTSPEL/SSL Spänning och dramatik in i slutsekunderna. Det var vad fjärde semifinalen mellan Täby FC och KAIS Mora blev.


Det hann inte gå mer än 41 sekunder innan duon Stålhult/Wickström gjorde 1-0. Målet gav riktigt fart.

Efter knappt sju minuter var det dags igen. Denna gången var det efter ett utkast av Emelie Frisk som Wickström kunde gå in i slottet och dra till.

När Mora fick lite tryck mot Täbys mål stod Frisk i vägen. Det blev inga fler mål trots chanser från båda lagen. Attermo var närmast efter en fin pass av Ulvhag.

KAIS Mora gjorde som Täby i första, mål innan minuten hann gå, (22 sekunder).

Gästerna pressade på och hade flera chanser att kvittera.

–”Nu taggar vi upp och kör nästa byta”, sade Lars Jedheim under matchen.

Spelet mattades av en aning och det blev svårare att komma in framför målet, då det var bra försvarsspel av båda lagen. Efter 13 minuters spel fick hemmalaget en straff. Men Amanda Hill i KAIS Mora målet stod säkert och Stålhult missade.

Det blev även ombytta i straffläggning. Men även här missade, Anna Wijk. Men i utvisningen som följde kunde man dock kvittera, med en sekund kvar, genom just Wijk.

I period tre:s tredje minut satte Erika Palmeby ledningsmålet för Täby FC. KAIS Mora pressade stundtals och det blev farligt varje gång. Men i sista sekund kunde Täbyförsvaret freda Frisk och slå bort bollen. I vissa fall fanns även ribban och räddade Täby FC.

Täby lyckades hålla undan och vinna med 3-2 och ta det till en 5:e och avgörande match i Mora.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera