Förändring i VBK hockey – bygger för framtiden

Förändring i VBK hockey –  bygger för framtiden

HOCKEYETTAN Vallentuna Hockey snubblade på målsnöret. Man har en lång försäsong framför sig och tiden finns att se över olika poster. I dagarna gick klubben ut och meddelade att man tillsatt en ny sportchef.
– Jag ser fram emot uppdraget med största tillförsikt och jag känner mig välkommen hem, säger Lars Billing, ny sportchef i klubben.

Vallentuna Hockey var med i kampen om en förkvalsplayoffplats. Men i sista hemmamatch, nästa sista omgången, blev det stopp, där man satte sig i rejäl uppförsbacke efter två spelade perioder, 2-5. Man gjorde dock ett tappert försök och var sånär att lyckas, förlust med 4-5.

I sista, mot Hammarby, var laget tvungna att vinna med flertalet mål för att ta förstaplatsen, från just Hammarby. Det blev ytterligare en uddamålsförlust och man fick ta en tidig semester.

I veckan meddelade klubben att man nu gjort klar med ny sportchef, som också ska vara ungdomsansvarig – Lars Billing, som närmast kommer från ett tränaruppdrag hos Bålsta.
Hans uppdrag kommer att vara att kvalitetssäkra verksamheten, vara kommunikativ i alla led och riktningar, huvudansvarig för föreningens alla tränaruppdrag och rekryteringar, bygga föreningen vidare med att ”bra-göra” verksamheten och möta föräldrar, spelare och övriga ideella runt våra lag, på alla plan.”, skriver klubben på sin hemsida.

Cirklen sluten

Billing har sin hockeyfostran just i Vallentuna Hockey. Nu blir cirkeln sluten efter att han varit i flera hockeyklubbar – Täby HC, Viggan Hockey och Bålsta, i norrortsregionen.
– För min del känns det viktigt att komma in i tid och få pusselbitar på plats så här tidigt för att skapa goda sportsliga och utvecklande möjligheter i vår föreningen inför kommande säsong, men också att finna bra lösningar för den del som återstår av innevarande säsong. Mitt ledord till att börja med blir, ”viljan att vilja förändra och utvecklas”, säger Lars Billing om sin tjänst.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Timo Peter Grönlund

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera