Förändringar i tränarstaben hos Wings HC

Förändringar i tränarstaben hos Wings HC

HOCKEYETTAN Wings HC slutade trea i kvalet till hockeyettan. Nu kliver Björn Lidström och Viktor Helander åt sidan och Mattias Valente tar över.
– För att träna och spela med Wings A-lag krävs att man bestämt sig, säger Mattias Valente, till klubbens hemsida.

Säsong 2017/18 blev en besvikelse för Wings HC. Man slutade nästsist i vår serie i hockeyettan östra. När sedan kvalet till Hockeyettan kom blev det en berg- och dalbanan. Från botten till toppen på ett par omgångar för att tillslut hamna på en tredje plats. Det gör att laget inte kommer spela division 1, om inte något lag hoppar av, tackar nej eller inte klarar de ekonomiska kraven.
– Vi har inte avskrivit möjligheten till spel i Hockeyettan nästa säsong trots att vi inte på egen hand lyckades säkra en plats. Av erfarenhet vet vi att inte alla föreningar brukar uppfylla de ekonomiska kraven. Skulle det till slut ändå bli Division 2 ska Wings förstås ta sig tillbaka, säger Wings ordförande, Johan Karlsson, till klubbens hemsida som nu gör förändringar i tränarstaben.

Enorm potential

Björn Lidström tillsamman med Viktor Helander, som lett laget under två år, kliver åt sidan och kommer hjälpa till med spelar-rekryteringar. Ny tränare blir Mattias Valente.
– Vi är väldigt glada och stolta över att Mattias, trots fina erbjudanden från flera andra klubbar, valt att skriva på för Wings, säger Johan Karlsson

Och tränaren själv kommenterar sitt nya jobb såhär:
– Jag ser verkligen fram emot att fortsätta resan med Wings, säger Mattias Valente och tillägger:
– Det finns en enorm potential i klubben. Återväxten är bra och vi har en stabil organisation och ekonomi. Det är viktiga grundförutsättningar. Vi ska nu bygga laget med en stomme av i huvudsak unga spelare som vill fortsätta att utvecklas. För att träna och spela med Wings A-lag krävs att man bestämt sig.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
Foto: Arkiv

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera