Förlust för Sollentuna: “Gav det chansen”

Förlust för Sollentuna: “Gav det chansen”

FOTBOLL Topplaget Västerås gästade under lördagen Sollentunavallen. Trots att hemmalaget verkligen gav det chansen slutade det med förlust för Sollentuna, 0-2.
–Vi går för det på slutet och skickar fram allting så kommer ju tvåan som ett brev på posten, säger tränare Chrsiter Mattiasson efter matchen.

På förhand fick gästande topplaget Västerås, med tanke på tabelläget, gälla som favoriter mot ett Sollentuna med bland annat Kalle Ramsell på bänken. Att det var ett topplag som gästade “Vallen” var något vi på plats tidigt blev varse om. Med inte ens fem spelade munter hade Sollentunas målvakt Jonas Olsson hunnit ge bort en boll och VSK hade på det skapat kalabalik i straffområdet. Brwa Pishdari räddande ängel den gången när bollen sånär hamnat framför fötterna på Brian Span. Dock resultatlöst. Även Sollentuna skulle hinna med att skapa offensivt. Efter fint kombinationsspel via mittfältsmotorn William Kenndal hotade man bortalaget utan resultat dock.

Sedan skulle det komma ett ledningsmål också och detta från de grönvita. Douglas Karlberg är det som hugger efter att bollen studsat ut från blockerande Sollentunaförsvarare. Med ett distinkt avslut sätter han ledningsmålet med kvarten spelad till 0–1. Hans femte för säsongen. Mer VSK väntade. Simon Johansson hann vända ut och in på sin försvarare och serverade Brian Span som inte lyckades sätta bollen i mål. Lagen fortsätter att byta chanser och det hettar känslomässigt till strax innan paus vilket resulterar i en varning på Elias Löfbergs konto. Innan halvtidsvilan får även Henry Offia ett jätteläge att kvittera men fortsatt VSK-ledning efter en fin räddning från Anton Fagerström.

Sollentuna jagar vidare

Den anda halvleken började något trevande men fortsatt med gästerna i förarsätet till följd av ledningen. Man lyckas även vaska fram ett par chanser några minuter in. En hörna som resulterar i en nick i ribban och det dröjer inte länge innan man även tilldelas en straff. Efter en landssituation så tilldelas gästande Västerås en straff, detta efter timmen spelad. Fram kliver Brian Span men han slår bollen i ribban och fortsatt 0–1-ledning för bortalaget. För att jaga kvittering slänger samtidigt hemmalaget in Kalle Ramsell och lyckas vaska fram ett par chanser till sist. Pishdari skjuter både vint och snett samtidigt som man i kvitteringsjakten ställer till det för sig i defensiven. Elias Löfberg och Jonas Olsson är på väg att ställa till det rejält och man har även en ny rensning på mållinjen. Ramsell och hans lagkamrater satte gästernas målvakt på prov i slutet. Thibaut Mollinatti får bollen på fötterna mitt i straffområdet när klockan slagit 90 spelade minuter men lyckas inte knorra in bollen i bortre krysset. Närmare än så kommer man inte och i slutsekunderna sätter även serieledarna 0–2 och deras högljudda bortafölje åker hem nöjda.

“Hellre förlora med 2–0 än att inte ge det chansen”

SFK:s poängsvit bröts alltså när man åkte på säsongens femte förlust. Det slutade med en nolla i hemmalagets målkolumn och en tvåa för gästerna Västerås. Det sista målet kom samtidigt som Sollentuna tryckte på för att kvittera i matchens slutskede.

– Vi har våra chanser att kvittera och det gäller att ta vara på dem. När vi går för det på slutet och skickar fram allting så kommer ju tvåan som ett brev på posten med sista sparken. Men hellre förlora med 2–0 än att inte ge det chansen, säger huvudtränaren Christer Mattiasson.

En längre intervju med Sollentunas tränare Christer “Kitten” Mattiasson om dagens match hittar ni på norrortssporten.se under kvällen.

MATCHFAKTA:

Sollentuna FK – Västerås SK 0–2 (0–1)
0–1 (15′) Douglas Karlberg
0–2 (90+5′) Mathias Benker
Linjemän: Jon Lindholm, Danha Bachiri
Domare: Haris Memisevic
Publik: 232
För allt om matchen se svenskfotboll.se

Svante Störlinge 
svante@norrortssporten.se
Foto: Johan Borehed

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa

Kommentarer

Kommentera