Formstarka IF Hallby blev för tuffa för Skånela

Formstarka IF Hallby blev för tuffa för Skånela

HANDBOLL Skånela IF begav sig till Jönköping för att ta sig an IF Hallby, som vid seger kunde gå upp i serieledning. Tyvärr hade Skånela speciellt mycket att sätta emot de formstarka smålänningarna och resultatet rann under slutet iväg till hela 28-23.

Efter en snöplig förlust med uddamålet senast var Skånelas herrar ute efter revansch på lördagen när laget gästade IF Hallby. Hallby som bara hade en förlust inför matchen, och vid seger kunde gå upp i tillfällig serieledning, var såklart favoriter även denna dag.

Hallby tog tag i taktpinnen direkt i inledningen och det var egentligen aldrig något snack om saken. Direkt efter tio minuter hade laget skaffat sig en femmålsledning och även om Skånela höll nere siffrorna till 13-11 i halvtid blev det ett underläge för övermäktigt att hämta upp.

Nästan – men det räckte inte för Skånela

I den andra halvleken drog istället Hallby ifrån ytterligare. Efter en bra period av Skånela där det skiljde så lite som ett mål och lite dramatik skapades lade hemmalaget i ännu en växel och sprang ifrån under slutminuterna. 28-23 skrevs slutsiffrorna till och Skånela får istället sikta in sig på att kunna studsa tillbaka när det är dags för derby när man tar emot lokalkonkurrenten Rimbo i en match som garanterat kommer innehålla det lilla extra.

 

/Daniel Bergholm

Kommentarer

Kommentera