Första förlusten för Sollentuna FK

Första förlusten för Sollentuna FK

DIV1/FOTBOLL Det var ett toppmöte som stundade för Sollentuna FK. Laget åkte till Borlänge för att möta anrika IK Brage i division 1 norra.

När fjärde omgången i division ett norra spelades i helgen var det nog inte många som trodde det skulle bli ett toppmöte där Sollentuna stod på ena sidan.

Men så var det. I Borlänge skulle Sollentuna FK som hade parkerat sig på en andra platsettan, möta ettan IK Brage och båda lagen hade tre raka segrar inför matchen.
– Såklart är det kul att möta ett bra fotbollslag. Speciellt för spelarna, så de får motstånd och utvecklas, sade tränare Christer Mattiasson till Norrortssporten dagarna innan matchen.

Och man stod upp bra. Och hade 0-0 efter en halvtimme spelad av matchen. Då kom första mothugget, Brage gjorde 1-0 som också blev halvtidsresultat.

I andra hade Brage flera växlar att lägga in och gick ifrån till en 3-0 ledning efter 73 spelade minuter.

Men lagkaptenen Mikael Thorstensson gav ett lite hopp till Sollentunalaget när han spräckte målnollan två minuter senare.

Och det skulle komma mer.

Bara fyra minuter efter första reduceringsmålet fick Brages målvakt plocka ut bollen igen från sitt mål, när Chika Francis Ezeh nickade in 3-2. Trots en fin avslutning kom man inte närmare, utan fick se sig besegrade för första gången i division 1.

Nu får man ta nya tag och hoppa tillbaka på vinnarspåret till kommande helg, då man på hemmaplan tar emot Assyriska FF.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

FOTO: skärmdump/ettanplay.se

Kommentarer

Kommentera