Fotbollssäsong 2018 – mer energi än någonsin

Fotbollssäsong 2018 – mer energi än någonsin

Det är med enorm glädje och energi jag hälsar er varmt välkomna tillbaka till min blogg, “hörnflaggan”. Det har gått en tid sen senaste inlägget och det har såklart hänt mycket för våra favoritlag här i norrort. Vi har Täby och Stocksund som ska kriga vidare i division två, Enebyberg ska göra allt för att studsa tillbaka i fyran och IK Frej har rustat upp väl stort tack vare ett bra transferfönster där ett flertal starka profiler har blivit inlånade. Säsongen har för de flesta lagen börjat på riktigt sedan någon vecka tillbaka och därför tänkte jag snabbt briefa er om hur läget ser ut.

IK Frej har startat sin fjärde raka säsong i superettan med oavgjort hemma mot Norrby efter ha haft ledningen i matchen under en längre tid. Man föll sedan tungt nere i Göteborg borta mot Örgryte och har en inspelad poäng efter två matcher. Nu väntar det förväntade topplaget Helsingborg hemma på vikingavallen på lördag. Dusan Jajic blev även detta år inlånad från Hammarby och gjorde första målet för säsongen när han nickade in en hörna i premiären. Marcus Hansson, Joseph Ceesay (var inlånad förra året också) och Amadou Jawo har anslutit från Djurgården och har direkt bidragit med mycket erfarenhet och trygghet. Säsongen är lång och den har bara börjat. Jag anser dock att laget känns stabilare än förra året och anfallsparet Nsima Peter och Luca Gerbino Polo kommer vinna en hel del poäng. Jag tippar att Frej slutar säsongen på en 10:onde plats.

I division två har man hunnit spela en omgång där Täby spelade 1-1 i hemmapremiären hemma mot Bollnäs. En rätt så tilltrasslad match där det egentligen bara sprakade till i två minuter. I den 57:e minuten fick hemmalaget fira sitt första mål någonsin i division två men firandet blev inte långvarigt då dem orangea från hälsingland kvitterade och gjorde det som skulle bli slutresultatet 1-1 minuten därpå. Nu härnäst väntar Gamla Uppsala på bortaplan på söndag.

Tydlig målsättning

Det på förhand topptippade Stocksund åkte till Sundbyberg och vann på bortaplan i premiären. 285 åskådare såg de nyuppflyttade norrortslaget sätta den straff man blivit tilldelad i 86:e minuten och när domaren senare blåste av matchen var straffen matchens enda mål. För Stocksunds del väntar Karlberg för årets första match på Danderyds arena. Den matchen spelas på lördag 16:00. Ett tips för alla åskådare som är sugna att kolla på matchen är att det kommer skrivas ett högskoleprov på Danderyds gymnasium och det kan vara svårt att hitta en parkering i tid.

Ett annat lag som vann sin premiär var Enebyberg. Det lila laget tog tre starka poäng borta mot Järfälla efter att nyförvärvet Alex Balsom bjudit på en delikatess och skruvat in en frispark på tilläggstid och fastställt slutresultatet 2-1. En tydlig målsättning där allt handlar om att studsa tillbaka upp i division tre är det som gäller för “berget” och nu väntar Kista på lördag. Solen kommer skina som den alltid gör utöver vackra Enebybergs IP.

Det kan inte kännas annat än underbart att fotbollssäsongen har dragit igång på riktigt för alla oss galna fotbollsälskare här i norrort. Här på bloggen kommer ni kunna läsa om mina tankar och idéer, matchreferat från helgens matcher, det senaste nytt från lagen närmast oss, vilken match man verkligen inte får missa och mycket mer. Nu laddar vi upp inför helgen och all dess fantastisk fotboll vi kommer få skåda.

/Jesper Hagman

jesper@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera