TFC utökar ledningen i div 1 – vann norrortsderbyt

TFC utökar ledningen i div 1 – vann norrortsderbyt

INNEBANDY Toppmatch i Div 1 Norra Svealand där Rotebro tog emot serieledande Täby FC. Efter en målfattig inledning växlade matchen upp ordentligt under den andra halvan och till slut kunde Täby återigen knipa segern i en dramatisk match som skulle avgöras i slutminuterna.

Sex raka segrar var Täbys facit inför dagens match mot Rotebro och vid ny seger skulle laget plocka ett järngrepp om Div 1. Ikväll var det dags för toppmöte när man gästade Rotebro som hittills spelat till sig en fin tredjeplats och endast förlorat vid ett tillfälle denna säsong. Täbys tränare Rosengren sa såhär angående 10-4 segern mot Hässelby i helgen och kvällen drabbning, till klubbens hemsida:
–”Efter en bra första period kunde vi kontrollera och vinna tämligen enkelt. Ikväll kommer det bli betydligt tuffare och krävas mer av oss för att vinna.”

Efter en väldigt tillknäppt matchinledning och 0-0 på tavlan (mycket ovanligt för en innebandymatch) kunde till slut Täbys göra ledningsmålet tidigt in i den andra perioden. Efter en kvittering från Rotebro kunde Christoffer Dunvret göra sitt andra för aftonen och ta laget till en 2-1 ledning in i första periodpausen. Men Dunvret var inte nöjd där.

Duvret fullborda sitt hattrick

Då Rotebro verkade ha svårt att komma ur startblocken efter periodpauserna kunde Täbys Duvret fullborda sitt hattrick tidigt in i tredje och utöka ledningen till 3-1. När Rotebro äntligen vaknade, gjorde man det ordentligt och matchen som länge varit tillknäppt, blev till en målexplosion. 4-4 med fem minuter kvar på matchklockan, då växlade Täby upp som man gjort så många gånger förut den här säsongen. 4-5 small till med lite mer än två minuter kvar av matchen och när sedan 4-6 kom strax därefter, var plötsligt matchen avgjord.

Täby tar nu ett stort kliv i serien genom att utöka avståndet till fem poäng ner till tvåan Uppsala Teknologer. Sju raka segrar visar verkligen att formen är på topp och att laget har hittat sätt att vinna på även när spelat inte går som på ett snöre.

 

/Daniel Bergholm

Kommentarer

Kommentera