Frej Täby fick ”bara” kryss i bottenmötet mot J-Södra

Frej Täby fick ”bara” kryss i bottenmötet mot J-Södra

FOTBOLL IK Frej Täby är återigen inblandad i de negativa kvalplatserna. Under måndagskvällen kom bottenkonkurrenten Jönköping Södra på besök. Lag fick med sig var sin pinne i jakten på superettan kontrakt.

Det var tre ytterst viktiga poäng för IK Frej Täby som stod på spel. Efter att ha haft lite distans till lagen under kvalstrecket har man på blivit indragen i detta.

Därför var matchen, som spelades under måndagskvällen, mot Jönköping Södra ytterst viktig att plocka hem fullpott till laget.

Men nu blev utfallet något helt annat. Under första halvlek fick de drygt 900 personerna som tagit sig till Vikingavallen se till stor del mittplansfotboll, där bollen vid flertalet tillfällen spelades fel. Därav att halvleken slutade mållös.

I andra skulle det åtminstone bli mål, där Frej Täby inledde målskyttet efter bara fem minuters spel. Det var på en hörna som Joakim Runnemo satte pannan till inne i straffområdet.

Målet fick inte några större effekter på någon bättre fotboll, det dök upp en och annan halvchans för bägge lagen.

“Bara” tre poäng till kvalplats

Jönköping var tvungna, för att inte halka efter rent poängmässigt Frej Täby, att kvittera och man ökade trycket en aning när halva andra halvleken var spelad. Utdelning, något oturligt för Täbygänget som hade god kontroll på tillställningen, skulle komma med kvarten kvar att spela. Då inhopparen Johan Olsson bredsida in bollen, efter ett inlägg, bakom Hampus Elgán, som gjort en hel del viktiga räddningar.

1-1 blev slutresultat och Frej Täby återfinns, efter 26 omgångar, på en elfte plats med 29 inspelade poäng. Till lagen bakom, på nedflyttnings-kvalplatserna, skiljer det bara tre poäng.

publicerat 2018-10-09

Kommentarer

Kommentera