Frej Täby jobbar i uppförsbacke

Frej Täby jobbar i uppförsbacke

SUPERETTAN Allt verkar gå emot IK Frej Täby just nu. Tre spelare har på kort tid drabbats av fotfrakturer. Men det slår inte undan “fötterna” på övriga i truppen.
– Alla är motiverade att jobba ännu hårdare, säger huvudtränare Bartosz Grzelak.

En tabellen ljuger sällan. Efter att en tredjedel (10 omgångar) av superettan spelats har Frej Täby ”bara” skrapat ihop sju poäng. Detta gör att man ligger i botten (näst sist) av tabellen.

Men Täbylaget har haft det tufft den senaste tid, där tre spelare på kort tid blivit fotskadade.
– Självklart har det vart tungt med alla skador. Fotfrakturer på tre stycken betydande spelare påverkar gruppen. Men jag tycker att killarna hanterar det bra och ser positivt på framtiden. Vi har haft bra samtal i gruppen under veckan och alla är motiverade att jobba ännu hårdare, säger Bartosz Grzelak som vet vad som krävs för att vända motvinden till medvind.
– Vi måste bli starkare defensivt. Vi gjorde en bra försvarsinsats mot Degerfors men sen kom vi inte alls upp i nivå mot Norrby. Den delen av spelet måste vi sätta om vi ska vända trenden.

LÄS MER: Skadesmällen för Frej – blir borta resten av säsongen

När laget reser till Småland för att möta IFK Värnamo, som bara tagit en seger på hemmaplan, vet man vad som gäller.
– Allt fokus måste ligga på att följa vår matchplan och vara beredd på att det kommer bli en fysisk match, säger Grzelak till Norrortssporten och säger såhär om sitt motstånd:
– De har ju tappat 6-7 riktigt betydelsefulla spelare från året. Den nya upplagan började väldigt bra men sen har de, liksom oss, gått tungt på slutet.

Vad talar för att segern tillskrivs Frej?
– För att vi har en ingrodd kultur av att vi jobbar ännu hårdare när det går emot oss.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera