Frej Täby vände mot Öster – tog sin andra seger

Frej Täby vände mot Öster – tog sin andra seger

FOTBOLL Frej Täby har den senaste tiden gjort riktigt framsteg. På tre matcher har poängen börjat trilla in – 4 poäng. I dag, mot Öster, skulle lagets andra seger den här säsongen bärgas. 3-2 blev resultatet.

Småländska Öster var på besök. Ett lag som flera av Täbykyrkbyborna har ett speciellt minne av. Laget man slog ut i kvalet hösten 2014 och tog klivet in i ett av fotbollens finrum.

I den gassande solen på Vikingavallen skulle Frej Täby göra det man lyckats med en gång tidigare – ta en trepoängare.

Men det var gästerna som inledde målskyttet, då hade det bara gått nio minuter. Och Öster trummade på för att utöka ledningen, men Hampus Elgan mellan Frejstolparna, gjorde en lysande insats. Hammarbylånet, Dusan Jajic, såg till att IK Frej klev av efter 45 minuters spel med 1-1.

Vändningen kunde konstateras

I andra tog hemmalaget över allt mer. När sedan Nsima Peter fick kliva av efter en skada, ersatte man honom med Andreas Bellander, vilket skulle visa sig var ett ”geni” drag. Han hade knappt rört vid bollen, då han på egen hand, längs vänsterkanten, sprang förbi Österförsvaret och distinkt placerade bollen i bortre stolpen och vändningen, 2-1, kunde konstateras.

Tio minuter senare skulle Frej utöka sin ledning, när man fick en straff tilldömd sig. Runnemo som gjort mål de senaste matcherna klev fram och chippade in bollen.

Öster skulle få till en reducering till 3-2 på tilläggstid men mer än så blev det inte. Frej Täby tog därmed sin andra seger i Superettan denna säsongen och har nu bara 3 poäng upp till säker mark.

 

 

 

Foto: Timo Peter Grönlund

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera