Frej Täby vann viktigt bottenmöte mot IFK Värnamo

Frej Täby vann viktigt bottenmöte mot IFK Värnamo

FOTBOLL Klättringen i tabellen har påbörjats för IK Frej Täby. Juni har varit en lysande månad, rent poängmässigt – 7 av 9 poäng. I matchen mot bottenkonkurrenten IFK Värnamo tog man sin tredje seger, första på bortaplan, för säsongen, då man vann med 2-1.

I april och maj skrapade IK Frej Täby i hop fem poäng på tio matcher. I juni har man mer än dubblat den poängskörden. Innan den viktigt matchen mot bottenkonkurrenten IFK Värnamo hade man en seger och en oavgjord.

Frejgänget hade fram till Värnamomatchen inte vunnit en enda bortamatch denna säsongen. Därför blev det extra glädje när Nsima Peter redan i matchens inledning satte 1-0 till Frej.

Målglädjen varade fram till slutet av första, då Frejbacken Marcus Hansson drog på sig ett rött kort och Värnamo tilldömdes straff, som de förvaltade på bästa sätt.

Kliv uppåt i tabellen

Andra började exakt som första. Frej Täby kom i ett anfall där Joakim Runnemo skickade in bollen vid den högra hörnflaggan. Nsima Peter hoppade kyligt över den och friställde Martin Falkeborn som bredsidade in bollen i mål.

Trots en man mindre radade man upp flertalet chanser för att utöka sin ledningen, men det kom aldrig. Det blev heller inga mål för hemmalaget, utan Frej Täby knep de tre poängen.

I och med detta tar Täbylaget ytterligare ett kliv uppåt i tabellen, som nu har lika många poäng som Norrby, ovanför det negativa kvalstrecket. I skrivande stund har laget dock en match mer spelad.

 

 

 

 

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa! 

Kommentarer

Kommentera