Frejtränaren Björknesjö: “Ruggigt besviken”

Frejtränaren Björknesjö: “Ruggigt besviken”

FOTBOLL IK Frej Täby lyckades inte öka avståndet till lagen nedanför. Det var en besviken Roberth Björknesjö som mötte pressen efter mötet med Gefle.

Roberth Björknesjös manskap kom loss med segern i mötet med Värnamo. Sedan väntade alltså bottenkonkurrenten Gefle hemma på Vikingavallen under söndagen. Målet var solklart: Vinn, öka avståndet till Gefle på nedflyttningsplats och sedan håll dem bakom er.

“Bra prestation men vi saknar klassen”

På presskonferensen efter matchen var Frejtränaren inne på spåret att varje match inte är den andra lik, som det brukar heta från tränarhåll. Samtidigt så passar han på att hylla sitt lag. Dock är han kritisk till spelet i sista tredjedelen. Man gick mållösa av plan trots flera bra lägen i matchens slutskede.

– Varje match är unik och lever sitt eget liv, säger Roberth och fortsätter:

– Jag tycker att killarna gör en jättebra prestation men vi saknar klassen i avslutsfasen. Vi har så många bra lägen men slår inläggen fel, vi skjuter fel och så vidare.

Björknesjö besviken

När matchen nu slutade oavgjort stod det klart att man misslyckats med att öka avståndet nedåt. Marginalen till bland annat Gefle ökade inte som önskat. Detta innebär att man inför bortamötet med Degerfors känner flåset i nacken från lagen på nedflyttningsplats.

– Det är klart att jag är ruggigt besviken att vi inte vinner. Samtidigt så gör dem allt de kan men klassen fanns inte i avgörande lägen. Det finns alltid en motståndare också, tyvärr, säger “Robban”.

Samtidigt ska man inte glömma att gästerna kanske kom närmast ett segermål. De hade bland annat en boll i ribban. Men besvikelsen kan man inte ta ifrån IK Frej Täbys huvudtränare. Hemmapubliken fick se sitt lag vaska fram några riktigt bra chanser mot slutet.

– Gefle försvarar sig lågt och krigar hela tiden så det blir svårt. De försvarar sig som sagt bra och har en i ribban också. Samtidigt så har vi fler vassa lägen naturligtvis och för mycket av matchen. Därför känns det jobbigt när vi har ett par dunderlägen precis i slutet. Det saknades helt enkelt klass idag.

“Hur ser planen ut inför uppehållet sedan?”
– Vi börjar med Degerfors.

 

 

 

 

LÄS MER: Trots övertaget – ribban räddade IK Frej Täby

 

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa

Kommentarer

Kommentera