Genomgång av Silly Season del 2

Genomgång av Silly Season del 2

I dessa Silly Season-tider så får ni läsare stå ut med faktumet att många av de inledande inläggen på bloggen kommer att handla om just övergångsfönstret. Vi är mitt uppe i den galna berg- och dalbanan så det är bara att luta sig tillbaka och hänga med.  

Denna gång så ska jag analysera de bästa damlagen i norrort och deras aktivitet under transferfönstret hittills. Inlägget läggs upp på precis samma sätt som herrlagen där det först kommer en sammanställning kring vilka spelare som har kommit och lämnat klubbarna samt en kommentar om varje nyförvärv. Avslutningsvis så kommer en kortare analys kring lagen i sin helhet samt ett betyg (skala 1-5) på hur bra övergångsfönster klubben har haft. De tre lagen som kommer att granskas är Bollstanäs SK, FC Djursholm samt Täby FK.

Bollstanäs SK

In: Med tanke på hur pass tidigt det fortfarande är i försäsongen så har Bollstanäs inte riktigt börjat ta in nyförvärv ännu, provtränings perioden ska snart inledas.

Ut: Josefin Jarstad till IK Sirius

FC Djursholm

In: Likt Bollstanäs så har Djursholm inte offentliggjort något nyförvärv än eftersom att laget håller på att ta form samtidigt som det är många som provspelar, inget spikat nyförvärv ännu.

Ut: –

Täby FK

In: Amanda Ebbesson från Djurgårdens IF (F19) – Spännande och målmedveten spelare med stor potential, född 98. Johanna Bergman från ungdomsakademin – Defensiv spelartyp som flyttas upp till damtruppen, född 96. Elsa Netz från ungdomsakademin – Ytterligare en spelare som flyttas upp från de egna leden, talangfull målvakt som kompletterar och breddar damtruppen, född 97. Lisa Wallje och Felicia Alpenmyr är också två spelare som har flyttats upp från klubbens ungdomsakademi och som även har tränat och spelat med damtruppen under hösten. Wallje är en mångsidig försvarare som kan göra ett bra jobb både som mittback men även som ytterback medans Alpenmyr är en klok innermittfältare som styr spelet.

Ut: Lilja Björk, Isa Granlund, Emmy Elvhage till Sätra. Jennifer Rönnberg till Älta.

Bollstanäs SK och FC Djursholm: Inget betyg. Väldigt svårt att ge ett specifikt betyg till någon utav dessa klubbar. Dels på grund av att de helt enkelt inte har varit speciellt aktiva hittills under övergångsfönstret men även på grund av bristande information.

Täby FK: 2/5. Likt herrlaget så ser man även på damsidan klart och tydligt vilken filosofi som verkligen genomsyrar hela föreningen – satsa på unga spelare som plockas upp underifrån. Samtliga nyförvärv inför denna säsong förutom Ebbesson är från klubbens egna akademi. Väldigt roligt med ett lag som vågar satsa ungt, det kan bära eller brista. I nuläget så ser fortfarande truppen något tunn ut för att laget ska få ett högre betyg, men om man plockar in några spännande spelare till innan säsongen drar igång så ser det ljust ut för Täby FK.

Detta är bara det första inlägget kring Silly Season hos damlagen, när försäsongen är igång på ordentligt och nyförvärven börjar trilla in så kommer självfallet en utförlig analys om detta.

/William Grönlund

Kommentarer

Kommentera