Genrepsförlust – gav ändå bra känsla för SFK

Genrepsförlust – gav ändå bra känsla för SFK

FOTBOLL Berg- och dalbanan har varit Sollentuna FK:s påminnelse denna försäsongen. Förluster som vänts till segrar som gått tillbaka till förluster. Under påskafton hade laget genrep, mot Vasalund, och den slutade med en 2-1-förlust.
– Vi tar med oss det som var bra och det som av dåligt får vi ta lärdom av, säger backen Sean Sabetkar efter genrepsmatchen.

Sollentuna FK:s försäsong har varit lite upp och ner. De första tre träningsmatcherna inleddes med förluster. Därefter lyckades pusselbit efter pusselbit läggas. Då kom också segrarna. Men i slutet har inte bitarna passat riktigt och då har man också varit det förlorade laget efter slutsignalen.

I genrepet, mot förra årets seriekonkurrenter Vasalunds IF, under påskafton blev det som de senaste matcherna – förlust. Men genrepsförlusten och att seriepremiären är om en vecka är inget som spelarna varken tänker eller oroar sig över.
– Tankarna har inte kommit så lång ännu. Vi tar en match i taget. Men vi får ta med oss det som är bra och det som är dåligt för vi ta lärdom av, säger backen Sean Sabetkar, som i år är lagkapten för detta Sollentuna FK.

I matchens första minut fick hemmalaget en straff men lyckades inte göra mål. Kvarten senare gör istället Vasalunds IF 1-0 och då uppträdde Sollentuna något stressade.
– Vi bränner en straff efter en minut och det blir lite negativt för oss. Men tycker ändå vi skapar en del lägen. Sedan åker vi på en ordentlig omställning där de gör ett fint ledningsmål och då blir vi lite stressade och börjar tappa positionsspelet, säger huvudtränaren Christer Mattiasson och tillägger:
– Men 25-30 efter är vi inne i det igen och kunde kvitterat då vi skapar lägen. Men när vi inte gör detta så kommer det klassiska, en jättebra frispark som de gör mål på. Då är vi rikitgt illa ute och tappar fokus på saker och ting.

Hungrigt Vasalund

En rejäl uppryckning till andra gör att Sollentuna FK kan pressa mer och mer och det ger utdelning. Men mer än ett mål blev det inte för sollentunagänget i detta genrep och förlusten blev ett faktum, 1-2.
– Vi har haft lite svårt med målskyttet så den straffen hade varit bra att sätta. Nu fick de spela på sitt låga försvarsspel och omställningar. Men det är ett ungt och hungrigt Vasalund vi möter idag och vi kom inte upp i den prestation vi ville, sade Christer Mattiasson.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssportens.se
Foto: Kenneth Andersson

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera