Grzelak inför avslutningen: “Vår hunger ska vara större”

Grzelak inför avslutningen: “Vår hunger ska vara större”

Superettan. På söndag spelas den sista omgången i Superettan. Vinner Frej Täby över redan klara Värnamo hemma på Vikingavallen har man säkrat kvalplatsen. En bra bedrift menar Bartosz Grzelak.
– Tar vi en kvalplats är det väldigt bra gjort av Frej, säger Frejtränaren till klubbens TV-kanal.

Det återstår en omgång av Superettan 2015. Som det ser ut nu får IK Frej Täby kvalspela mot antingen Örgryte eller Akropolis kommande veckorna.

– Men först och främst ska vi se till att ta oss dit, innan vi börjar fokusera på dem, säger Grzelak.

Och för att ta sig till kvalspel räcker det med att man besegrar IFK Värnamo på hemmaplan i den sista omgången. Mot ett Värnamo som inte har någonting att spela för. Dessutom har man revansch att utkräva efter 1-2-förlusten i Småland i somras.

– Värnamo är ett bra fotbollslag, och många trodde nog inte att det skulle slå Mjällby med 4-0 i en match där de omgången före säkrade kontraktet. Det var en imponerande insats av Värnamo, säger Frejtränaren.

Hur ska då Frej Täby besegra smålänningarna?

– Vi ska visa från början att vi har något att spela för. Vår hunger att hänga kvar i Superettan ska bevisligen, och tydligt, vara större än vad Värnamos ambition att vinna matchen är, säger Grzelak.

– Första målet kommer att bli viktigt. Tyvärr har vi gjort det här första målet allt för sällan den här säsongen. De gånger vi har gjort det har vi fått med oss poäng, fortsätter han.

Mot Värnamo får Frej Täby klara sig utan två viktiga kuggar. Mittfältsmotorn Pontus Silfwer och högerbacken Filip Almström-Tähti missar båda matchen på grund av avstängning.

– Tar vi en kvalplats är det väldigt bra gjort av Frej, säger tränare Bartosz Grzelak.

Mikael Einarsson
mikael@nyhetstajm.se

Kommentarer

Kommentera