Grzelak säger sitt inför Vikingavallens kära återseende

Grzelak säger sitt inför Vikingavallens kära återseende

INFÖR/FREJ-ÖSTER Klassikerlaget Östers IF från Smålands djupa skogar är tillbaka i Superettan efter en tvåårig sejour i “ettan” – och nu på måndag gästar man IK Frej på Vikingavallen. Antagligen i tron och hoppet om att få revansch för 2014-års kvalseriematcher lagen emellan.
– Det är ett nytt Öster, och historien spelar ingen roll längre, säger Frejtränare Bartosz Grzelak till lagets hemsida.

Så sent som säsongen 2014 möttes IK Frej och Östers IF i en kvalmatchserie där vinnaren skulle få lira i Superettan säsongen därpå. Killarna från Kyrkbyn fick som bekant den äran och klassiska Öster – med 4 SM-guld i bagaget – degraderades. Till allas förvåning.  Nu – tre säsonger senare – är dags igen och Frejtränare Bartosz Grzelak säger såhär inför det kära återseendet:

– Det är ett nytt Öster, och historien spelar ingen roll längre. Nya spelare, nya tränare och en framåtanda så det kommer bli en tuff match, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:

– De har inlett väldigt bra, två segrar i de två första matcherna och har imponerat som nykomling. Det är inte många nykomlingar som tar två raka segrar.

Frej har inlett resultatmässigt stabilt
“Kyrkråttorna” har inlett Superettan på nästintill ett perfekt sätt, en seger mot Åtvidaberg senast och oavgjort hemma mot Gefle i premiären. Två namnkunniga klubbar som Frej klarat sig ifrån helskinnade. Nu väntar som sagt ytterligare en klubb med anrik historia – men Grzelak verkar lugn och medveten om vad som komma skall.

– Det har ett par individuella spelare som det gäller att se upp med.

Han påstår även att Öster ska vara kompakta och försvarsduktiga – men nyckeln blir enligt Bartosz IK Frejs egna bolltrillande.

– Det blir en utmaning, men kan vi få bollen att gå lite grann så tror jag att vi kan få lite luckor.

Avspark är måndag 15.00 på Vikingavallen – kommer Täbyborna gå man ur huse för att återuppleva 2014-års kvalglädje igen? Det är frågan.


Egil Gustafsson

egil@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera