Guld och gröna skogar – blev total misär för Täby FC

Guld och gröna skogar – blev total misär för Täby FC

Efter en imponerande seger borta mot Göteborg var det vind i seglen i hemmalaget. Allting gick även Täbys väg i det två första perioderna och maskineriet klickade, sen vändes allting upp och ned på 20 horribla minuter och det var istället Endre som tog med sig samtliga poäng.

Bortsett från en jobbig inledning där Endre tog ledningen tidigt i matchen var det efteråtTäby som förde matchen. När chanserna senare omvandlades till mål såg det mesta ut att gå Täbys väg. 2-1 var resultatet efter första perioden. I den andra skulle spelmönstret vara densamma. Trots att matchen fortfarande var jämn och chanserna och målen fördelades hyfsat jämt, kändes det hela tiden som att det återigen var Täby som rättvist skulle få med sig segern. I en målrik andraperiod hölls avståndet till Endre och ledningen utökades även till 5-3 inför den sista. Sen hände det som inte fick hända…

Tredjeperioden blev till en mardröm för Täby

Plötsligt var det Endre som hade energin och tempot till sin fördel. Laget var hetare i duellspelet och fick också rättvist utdelning. Kanske var hemmalaget lite för självsäkra och kom inte upp i den nivå som krävdes för att hålla avståndet till Endre den här aftonen. Endrekaptenen var kanske den enskilt mest bidragande faktorn till vändningen, hon lyckades med konststycket att ordna ett hattrick mitt i den extraordinära scenförändringen. Täby förlorande den sista perioden med hela 0-4 och tappade matchen till en 5-7 förlust. Något som måste svida ordentligt och borde bli en riktig väckarklocka inför kommande uppgifter, tur då kanske att laget kan släppa förlusten direkt i och med att det är nya tag direkt. Täby gör ett besök till Värmland för helgens andra match då Karlstad ska besegras under söndagen.

publicerat 2018-11-30

MATCHFAKTA
Täby – Endre 5-7 (2-1, 3-2, 0-4)
Täby målskyttar: Sara Attermo, Micaela Sjöberg, Anna Petersén, Jennifer Ståltult, Julia Croneld

FOTO: ARKIV

/Daniel Bergholm

Kommentarer

Kommentera