GULD för Skånelas damjuniorer

GULD för Skånelas damjuniorer

HANDBOLL/USM Det har varit guldjubel i Märstas handbollsklubb Skånela. Deras damjuniorer tog sig hela vägen i USM och slog IFK Tumba i finalen.

Skånela har inte haft turen med sig på damernas seniornivå. Där blev det förlust i ett SHE-kval och inget spel i högstaligan nästa säsong.

Desto bättre gick det för deras juniorer. Den 13-14 maj spelade laget finalspel i USM i Baltiska hallen i Malmö.
–Vi gör en fantastisk prestation. Vi är absolut inte favoriter på förhand, säger tränaren Fredrik Söderberg till Norrortsportens tidigare reporter, Bosse Anderssons blogg ”Tankar från ett vardagsrum”.

Man lyckades vinna semifinalen mot guldfavoriterna Nacka HK med 14-12. Därefter väntade IFK Tumba.
– I finalen var det två tröttkörda lag som ställdes mot varandra. Vi får en bra start med 3-0 och 5-1 men tappar ledningen. Vi tar en timeout, kommer tillbaka och går till pausledning med ett mål. En jämn andra halvlek där vi följs åt fram till matchminut 39, då vi gör ett ryck och sedan lyckas vi hålla undan, säger Söderberg till bloggen.

Nu är man bäst i Sverige. Och för Kristin Torleifsdottir, som gjorde sin sista match i Skånela tröjan, kunde det inte bli en bättre avslutning då hennes handbollskarriär går vidare, hon är sedan tidigare klar för skånelaget H65 Höör i SHE.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

FOTO: Skånelas hemsida

 

Kommentarer

Kommentera